Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Suga: Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore

Krivokapić je zahvalio na toploj dobrodošlici, izrazivši poštovanje prema organizatorima, koji su uspjeli da organizuju jedno ovakvo veliko takmičenje kao što su OI i u doba pandemije COVID-19

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić u okviru službene posjete Japanu, gdje je prisustvovao otvaranju Olimpijskih igara, danas se sastao sa premijerom Japana Jošihide Sugom.

Na sastanku je konstatovano da Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU.

Krivokapić je zahvalio na toploj dobrodošlici, izrazivši poštovanje prema organizatorima, koji su uspjeli da organizuju jedno ovakvo veliko takmičenje kao što su OI i u doba pandemije COVID-19.

“Japan je dokazao svoj karakter, čvrstinu, organizovanost i odlučnost kao i spremnost da uz visoki rizik i cijenu koju će platiti, da svoj puni doprinos da se održi jedna priredba koja svojom porukom i masovnošću prevazilazi okvire sporta i kulture i neprocjenjivo utiče na međudržavno zajedništvo na globalnom nivou, koje je uvijek bitno, naročito u ovom pandemijskom trenutku”, rekao je Krivokapić.

Zahvalio je Japanu na pomoći i solidarnosti koju je pokazao tokom pandemije koronavirusa, istakavši da bi želio da dvije zemlje prodube saradnju u različitim oblastima, kao što su ekonomija, obrazovanje, nauka i tehnologija i infrastruktura.

Suga je pozdravio prvu posjetu Krivokapića Japanu, poručivši da je Japan odlučan u namjeri da preduzme temeljne mjere za kontrolu infekcije i realizuje sigurne olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju.

Poručio je da Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU, naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose.

On je izrazio očekivanja za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025 u Osaki.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je kao stipendista Vlade Japana studirao na Osaka i Saitama Univerzitetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve