Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Krivokapić: Propali premijer umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda

Prema njegovim riječima, Crna Gora je imala istorijsku šansu da ove godine uhvati takav dobar vjetar i napravi veliki iskorak da krene u završne pregovore za punopravno članstvo u EU

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić govorio je na “Balkanskom integracionom forumu 2022″. Između ostalog je kazao da je ” propali premijer Dritan Abazović je umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta”.

Krivokapić je bio panelista na temu “Zapadni Balkan i proširenje EU – refleksije ruske agresije na Ukrajinu”.

“Crna Gora je dobrom politikom bila takozvani “front runner” u evropskim integracijama. Danas je više “front” nego “runner” i zato se ni ne kreće naprijed već je iz perioda stagnacije prešla u period ozbiljnog nazadovanja. Mali brodovi imaju obavezu da bolje hvataju vjetar jer nemaju tu zaštitu kakvu imaju veliki, ali kad ih uhvati onda se kreće puno brže”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je imala istorijsku šansu da ove godine uhvati takav dobar vjetar i napravi veliki iskorak da krene u završne pregovore za punopravno članstvo u EU.

“Umjesto toga propali premijer Abazović je umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta. Mi, koji smo antiratni aktivisti, znamo kolika je moć velikodržavnih ideologija. Zbog toga nam je potrebna snažna i nedvosmoslena evropska politika,” rekao je Krivokapić u svom izlaganju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve