Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP platio cijenu Rankove pohlepe i sujete

Bilo je za očekivati da ova  partija plati političku cijenu pohlepe i sujete njenog bivšeg lidera, a sada počasnog predśednika Ranka Krivokapića

Piše: Aleksandar Damjanović

Državna izborna komisija je proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora ujedno i pročitala političku presudu SDP-u koju su mu izrekli građani Crne Gore.

SDP-u nije bila dovoljna ponuda koalicije Zajedno koja im je nudila tri zagarantovana poslanička mandata, očito su imali neke veće apetite koji su ih na kraju poveli u propast, iz koje će se teško izvući.

Ova partija je nepromišljenom političkom odlukom prosula oko devet hiljada crnogorskih glasova koji su direkno odlučili da crnogorska koalicija Zajedno koju je predvodio Danijel Živković nema dovoljan broj glasova da delegira mandatara.

Aleksandar Damjanović

Odlukom da Nikola Bujo Đurašković koji funkciju gradonačelnika Cetinja obavlja uz pomoć Demokrata i URE bude nosilac liste je bila ravna samoubistvu, što su građani na izborima potvrdili.

Bilo je za očekivati da ova  partija plati političku cijenu pohlepe i sujete njenog bivšeg lidera, a sada počasnog predśednika Ranka Krivokapića.

Ima jedna narodna poslovica koja kaže ”Valjao mu je više nego majka koja ga je rodila”. Baš ova poslovica najbolje oslikava činjenicu odnosa koji je Milo Đukanović imao prema Ranku Krivikapiću.

Od anonimnog političara Ranko je zahvaljujući Milu postao predśednik Skupštine Crne Gore i predśednik Parlamentarne Skupštine OEBS-a.

Nakon što je izabran u OEBS-u Ranko Krivokapić gubi razum i želi da zauzme Milovo mjesto pa 2015. godine zajedno sa Demokratskim frontom pokušava da ga bezuspješno sruši.

Nakon 30. avgusta Milo ponovo Ranku pruža ruku da zajedno rade na odbrani građanske Crne Gore.

Zahvaljujući podršci DPS-a Ranko Krivokapić postaje ministar Vanjskih poslova u Vladi Dritana Abazovića.

Sve ovo navedeno nije zadovoljilo Rankovu pohlepu i sujetu prema Milu pa se na Cetinje založio da njegov poltron Bujo Đurašković zarad fotelje ode u neprincipijelnu koaliciju sa Demokratama i Urom, na sramotu crnogorske prijestonice.

Kada se sve analizira dođe se do zaključka da je Rankova pobjeda  na partiskim izborima nad Dušanom Simonovićem bila pogubna po SDP i Crnu Goru.

Zaboravio je Ranjo ko mu je pomogao tada da pobijedi Simonovića, očito danas misli da je tu pobjedu ostvario zato što je najbolji i najljepši.

Nije mi žao Ranka i kraha njegovih bolesnih ambicija, ali mi je žao one žene iz Fonda PIO što zbog njegove  penzije snosi kosekvence.

Na kraju, za razliku od Raška ne radujem se što je SDP kao procrnogorska partija doživjela brodolom, ali u politici kao u sportu promašaji se skupo plaćaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan p
15.07.2023-15:23 15:23

ranko ljiga i izdajnik,,pi

Merlin
15.07.2023-18:15 18:15

Oči sebi povadili … :)

cetinje
15.07.2023-19:08 19:08
Reply to  Merlin

Opet te neko nategnu “ugrozeni srbski gurbetu”u hladovinu Buro serbski.

Pop_Đukan
16.07.2023-08:59 08:59
Reply to  cetinje

Natežu njega svakodnevno! Kad počne da krizira, pruži korak do Pahomija ili Katcha-Vendi! I problem je riješen!

cetinje
15.07.2023-19:10 19:10

Dorbo mu je davno rekao Slavko Perovic: Cuti suhoklepino sto ti znas i politici,znas samo jednu ruku na srce,a dugu u dzep gradjana.

Nikola
15.07.2023-19:46 19:46

Šta ga briga dobro je unovči ljubav prema državi
Jedan od najskupljih patriotizma koji platiše glasači i simpatizer SDP

Tara
15.07.2023-21:26 21:26

Zato ga i zovu “krivi”dosta je naskodio DPS-u…i crnogorskim partijama..covjek sa 2 lica…a i Stankovicka nista nije bolja..no je bolje odglumljela prevaru…

Marko
15.07.2023-21:43 21:43

Ooo đe ste splačine belvederske, pneumatik patriJote, bemax komite!

mladen
16.07.2023-11:00 11:00
Reply to  Marko

Ranili smo ti 4 traktorske,mogu ti valjat,posmrdico.