Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić odgovorio DF-u: Prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu

Kako je naveo, u program Vlade popis je jasno zacrtan

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić reagovao je na saopštenje DF-a u kom se navodi da neće biti Vlade, ako ne bude popisa stanovništva. Krivokapić je Demokratskom frontu poručio da se vrate u Skupštinu i prekinu bojkot kako bi se izglasao Zakon o popisu stanovništva.

“Popis stanovništva je ozbiljan proces koji zahtijeva vrijeme, resurse i infrastrukturu, a prije svega Zakon o popisu. Protiv moje izjave ne bi trebalo da se buni nijedna politička partija, već bi trebalo da se zapita koliko je i čime doprinijela da dođemo u situaciju da se bojimo da neće moći da se sprovede popis koji smo kao Vlada zacrtali da se održi u četvrtom kvartalu ove godine”, poručuje Krivokapić.

Dakle, kako je naveo, u program Vlade popis je jasno zacrtan.

“U budžetu za 2021. godinu je odvojen novac za sprovođenje popisa. Ali, nemamo zakon. Zašto nemamo zakon?! Zato što je dio parlamentarne većine non-stop držao političke tenzije udaljavajuci nas od realnih ciljeva i koje je na kraju pretvorio u bojkot Skupštine. Gospodo iz DFa, prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu, dobićete Zakon o popisu stanovnoštva. Usvojite ga pa da krenemo u procedure. Sve dok to ne uradite, dok ne pokažete sopstvenu odgvornost a ne da je prebacujete na drugoga, i vratite se u parlament da bi nastavili da usvajamo pravnu regulativu koja nam je potrebna, ja nemam izbora nego da građanima na vrijeme iskažem bojazan da popis nećemo moći da sprovedemo kada smo planirali”, ističe Krivokapić.

Popis zaista nije samo nacionalno izjašnjavanje, pojašnjava premijer, nego, kako kaže, neuporedivo širi spektar pitanja, “ali nacionalno izjašnjavanje niti ko smije, niti želi da uskrati, ma ko koje vjere ili nacije bio”.

“Radna grupa neumorno radi na izradi zakona o popisu, ali vas pitamo kome ćemo ga poslati u Skupštinu kada bude završen? Gdje će biti DF da glasa ZA i preuzme odgvornost za popis? U Skupštini u redovnom radu, ili van Skupštine, da osujeti popis pa onda krivi drugoga”, navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krivokapić odgovorio DF-u: Prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu – CG Vijesti
11.08.2021-18:17 18:17

[…] Aktuelno […]