Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Kovačević: Izbor troje sudija nije riješio krizu

Kovačević kaže da je očekivao da će biti izabrane četiri sudije Ustavnog suda i da će on biti u potpunosti kompletiran, kako bi bio u mogućnosti da riješi političku i društvenu krizu

Izborom troje sudija Ustavnog suda nijesmo dobili ništa – ponovo možemo da dobijemo status quo, jer će glasanje biti 3:3, kazao je izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21. maj” Malik Kovačević.

On je u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV pojasnio da ponovo može doći do blokade koja može da produbi društveno-političku krizu u Crnoj Gori.

Kovačević kaže da je očekivao da će biti izabrane četiri sudije Ustavnog suda i da će on biti u potpunosti kompletiran, kako bi bio u mogućnosti da riješi političku i društvenu krizu.

“Tri sudije Ustavnog suda su pod kontrolom vlasti, dok je troje pod uticajem opozicije”, dodaje Kovačević.

Kandidatura Jakova Milatovića sa moralnog stanovišta je, ističe, problematična.

“Milatović je pretendirao da bude prvi čovjek Glavnog grada, sada pretendira da bude prvi čovjek države. Ukoliko bude izabran, dolazimo u situaciju da neko bira, kao na pijaci, koja mu se funkcija više sviđa”, navodi Kovačević.

Smatra da ima manje šanse nego što ih je imao njegov partijski kolega Milojko Spajić, da nije bilo svih dešavanja oko državljanstva.

Kovačević ocjenjuje da će na predstojećim predsjedničkim izborima biti veliki broj apstinenata.

Kandidati su, kaže, “stara lica, umivena novim PR sjajem”.

“Posebno se ističe kandidat DF-a, koji je retuširano izdanje u odnosu na prije par godina, kada je pozivao na sveti rat i ratne drugove da otkopaju ratne sjekire. Samo onaj ko je naivan i ko je prespavao ovih 30 godina njegovog bavljenja politikom, može da ima dilemu ko je on sada i što predstavlja. Samo naivnima nije jasno ko je i šta predstavlja ta politika, koje su njegove ideje i procesi koje bi on sprovodio”, pojašnjava Kovačević.

Suverenistički blok, dodaje, nije svjestan grešaka koje je pravio u prethodnom periodu.

Osvrnuo se na namjeru premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da Crnu Goru uvede u Otvoreni Balkan, poručujući da “taj film neće gledati”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve