Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovač: Jedini ispravan potez da se da mandat poslaniku koji ima 41 potpis

Samim tim, navodi on, kako ne postoji rok od 30 dana u konkretnoj situaciji u kome bi predsjednik bio dužan da predloži mandatara, to je jedini ispravan potez da se poslaniku, koji je dobio 41 potpis podrške u Parlamentu, da mandat za sastavljanje Vlade

Ministar pravde u tehničkom mandatu Marko Kovač ocijenio je da crnogorski Ustav propisuje samo davanje mandata nakon konstituisanja Skupštine dok, kako kaže, niti jednom riječju, ne propisuje pravila o postupanju kada se mandat dodjeljuje drugi ili treći put u istom sazivu.

„U nedostatku jasnih ustavnih odredaba koje bi ukazivale na izlaz iz postojeće političke i pravne situacije, mora se uvažiti volja većine koja je jasno izražena, kao i činjenica da je Skupština konstituisana i da nesmetano funkcioniše“, kazao je Kovač.

Samim tim, navodi on, kako ne postoji rok od 30 dana u konkretnoj situaciji u kome bi predsjednik bio dužan da predloži mandatara, to je jedini ispravan potez da se poslaniku, koji je dobio 41 potpis podrške u Parlamentu, da mandat za sastavljanje Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.09.2022-13:58 13:58

Po logici ovoga stručnjaka predśednik je treba čekati tamo neđe do nove godine no je postojala bojazan da se pošklepau ovi koalicijaneri, pa je Milo kako bi ih preduhitrio u toj nakanu sve troje podmirio.

Hasko
24.09.2022-19:34 19:34

Ovaj strucnjak je dobijo od VUCICA-PUTINA kakav crnogorski Ustav propisuje i kako treba da se primjenjuje -ka da mi ne znamo da za sve ima rok i koliki je rok upotrebe !