Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Razumijem nervozu Kovača, obećanja Do Kvonu ne mogu da se ispune

Milović je istakao da je, kako kaže, interesantna i informacija da Do Kvonovi digitalni novčanici na blokčejnu pokazuju da je milionska svota prebačena na druge digitalne novčanike

Razumijemo nervozu bivšeg ministra pravde Marka Kovača, jer neka obećanja koja su data Do Kvonu, sad na veliku nesreću i nervozu pojedinih ne mogu da se ispune, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

On je reagovao na prethodnu izjavu Kovača, gdje je on, između ostalog, kazao da Milović ne može da se sakrije od krivičnog postupka.

“Nervoza raste jer su obećali Do Kvonu da neće biti izručen SAD. Sada nijesu u poziciji da odlučuju i da ispune dato obećanje pa raste nervoza. O ulozi Kovača u slučaju Do Kvon detaljno sam govorio u SDT na saslušanju. Neki su prevarili Do Kvona. Obećali su mu da će, ako u spornom pismu poveže premijera Spajića i sebe, dobiti zaštitu, da neće biti izručen SAD, a možda ni Koreji. Sad su na muci i shvatamo zbog čega su usplahireni i čemu ovolika nervoza”, navodi se u saopštenju.

Milović je istakao da je, kako kaže, interesantna i informacija da Do Kvonovi digitalni novčanici na blokčejnu pokazuju da je milionska svota prebačena na druge digitalne novčanike.

Na koje, utvrdiće istraga, dodaje Milović.

On je poručio da kad je riječ o žurbi da se Do Kvon izruči, “prava prvenstva država koje ga traže i pozivanju na zakone, i tu je situacija prilično jasna”.

” ‘Ako izručenje istog lica traži više država zbog istog ili različitih krivičnih djela, prilikom odlučivanja o dozvoli izručenja uzeće se u obzir težina krivičnih djela, mjesto izvršenja, redosljed podnošenja zahtjeva, državljanstvo traženog lica, mogućnost daljeg izručenja drugoj državi, kao i druge okolnosti’, piše u Članu 26 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, s čim je Kovač upoznat, iako se pravi nemušt, jer je ključno pitanje ovdje ko se plaši da Do Kvon ne propjeva”, piše u saopštenju.

– I na kraju, Ministarstvo pravde ne može da da netačne podatke, pogotovu kada je sve išlo preko Ministarstva vanjskih poslova, ali i to razumijem jer ko se topi za slamku se hvata – zaključuje se u saopštenju Milovićevog resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Konobar
23.02.2024-07:10 07:10

Milovic -Svaki dan sve mi je drazi a i sve vecu popularnost u CG dobija – skolovan pravnik !!!!! Sve sto je izjavijo za – Konobara Adžića i Kuvara Abazovica- su tacne da su tanaki sa pravnom materijom. ”Vaša ekspertiza je kafa espreso, makijato…Boze Ko nam je vodijo Vladu a da jedino oni su sposobni i mogu da vode BEZBJEDNOSNI SEKTOR -jasno kao dan- ZASTO!!! -Klupko se polako odmotava -Ucin Docek-Zamislite prijetnje u Skupstini sa uzdizenim kaziprstom ovih skolarca ( Abazovic-Adzic ) da 1/2 Gradjana CG- nece spavat -pih pih pih po 100 x- Milovicu da si nam zdrav i… Pročitaj više »

RIR
23.02.2024-10:26 10:26

Milovic ! Svaka čast !
on je jedini u toj vladi CG koji je predan svom poslu i to uspjesno ! Premijer nece da se bavi poslom koji je u opisu svakog Premijera /nema kaže mentalnog sklopa /
“Slucajni”- smanjio “ego” ali svako malo bavi se i drzi predike o onome sto nije u njegovoj nadleznosti …Minist.Odbrane ,Minist.uređenja prostora i dosta njih katastrofa …Ministar F.Ivanovic ,Vujovicka rade ali ne vidimo kako rade -ali rade …

Tara
23.02.2024-11:45 11:45

Treba pitati gospon Do Kvona..u kojoj drzavi zeli. da bude izrucen…stim da oda politicare drzave CG,,jer je to nas interes…