Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Kovač: Četiri člana radne grupe prihvatila nacrt Temeljnog ugovora, predstavnici SPC ga načelno prihvatili

Kovač je naveo da tekst mora ići prvo na Vladinu komisiju, a poslije toga na Vladu

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u načelu je prihvatila radnu verziju Temeljnog ugovora, kazao je ministar pravde Marko Kovač. On je demantovao navode da je samo on bio za ovu verziju, dok su ostali članovi radnog tima bili uzdržani i navodi da su četiri člana prihvatile taj radni dokument.

On je novinarima, nakon panela “Kako vladavinu prava uvesti u Crnu Goru?“ konferencije Centra za građansko obrazovanje, rekao da se potpisivanje Temeljnog ugovora očekuje nakon što kompletna procedura bude završena.

Kovač je naveo da tekst mora ići prvo na Vladinu komisiju, a poslije toga na Vladu.

“Vjerovatno i od SPC mora proći određenu procedure, tako da će nakon svih tih procedura, sporazumom biti dat termin, nadam se, potpisivanja Temeljnog ugovora”, rekao je Kovač.

On je demantovao navode da je samo on bio za ovu verziju, dok su ostali članovi radnog tima bili uzdržani.

“Radna verzija od pravnog tima Vlade je usaglašena u ponedjeljak. Od pet članova radnog tima, četiri su prihvatile taj radni dokument. On je predočen predstavnicima SPC koji su ga prihvatili načelno”, rekao je Kovač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
29.06.2022-14:42 14:42

SRAMNO ! ako je ovo tačno o broju članova koji su saglasni sa Nacrtom tkzv TU
PA neće moći proći ova veleizdaja —SRAMNO ! za podržavaoce i ove Vlade da ovo pušte da se potpise —mora hitno NEPOVJERENJE VLADI !