Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Izabrati novi Savjet ASK-a i utvrditi odgovornost Perovićeve

Koprivica je reagovao povodom objava o transkriptima komunikacije direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Nedopustivo je da na čelu institucije, kakva je Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) ne bude profesionalac, već partijski poslušnik i eksponent funkcionera, koje je zapravo trebao kontrolisati, kazao je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica. Poručio je i da će inicirati izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice Jelene Perović.

Koprivica je reagovao povodom objava o transkriptima komunikacije direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

“Nedopustivo je da neko ko je trebao da se bavi imovinom Vesne Medenice, sa njom komunicira, žali zbog hapšenja njenog vozača upletenog u organizovani kriminal i napade na novinare. Umjesto da se bavi konfliktom interesa prilikom odlučivanja Vesne Medenice, direktorica ASK-a joj pokazuje servilnost i podržava odluku koju obara Upravni sud kao nezakonitu”, naveo je Koprivica u izjavi za medije.

Kako navodi nedopustivo je i da neko ko kontroliše zakonitost izbora drugih, po “sopstvenim riječima je biran političkim namještenjem umjesto javnim konkursom”.

“Pristrasno i servilno postupanje u brojnim slučajevima do sada, posebno onim koji se tiču imovine i životnog stila šefa bivšeg režima, sada nakon bjelodanih dokaza, postaje sasvim jasno i uverljivo. Iniciraću u skladu sa svojim nadležnostima, da se pokrene izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice”, zaključio je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pikaso
27.11.2023-12:30 12:30

Momo pravi Alfa muzjak.

Niko
27.11.2023-13:14 13:14

Svaka bi zena ovakvog muskarca pozeljela.

COL
27.11.2023-15:54 15:54

Ova pravna expetčina je digla ruku u parlamentu prilikom izglasavnja, dva očigledno i laiku protivustavna, zakona. Ako nije znava onda je neznalica, a ako je znava da su protivustavni onda je obična politička kanavaca.

Tara
27.11.2023-18:05 18:05

Zupski cetnik-on se ne smije mijesati u sudstvo..!