Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević: Rezoluciju povodom vojne agresije Rusije na Ukrajinu podržala 44 poslanika, Demokrate spremne da za nju glasaju

U skupštinku proceduru predata je Rezolucija povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu koju su podžržala 44 poslanika, saopštio je predsjednik SDP-a Raško Konjević

U skupštinku proceduru predata je Rezolucija povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu koju su podžržala 44 poslanika – 40 iz opozicije i četiri iz koalicije Crno na bijelo, saopštio je predsjednik SDP-a Raško Konjević. On rekao da je podržavaju i poslanici Demokrata  iako je nijesu potpisali, ali su, kako je kazao, rekli da su spremni da za nju glasaju u parlamentu. Poslanici iz koalicije za Budućnost Crne Gore nisu iskazale spremnost da je podrže.

“Važno je da smo okupili vrednosnu većinu koja osuđuje agresiju na Ukrajinu. Izražavamo pijetet prema svim žrtvama. Vjerujem da će crnogorski parlament biti prvi koji će osuditi rusku agresiju na Ukrajinu. Osuditi akt poništenja uspostavljenog međunarodnog prava, rezolucija UN-a i principa po kojima funkcioniše svijet. Pozvaćemo Vladu da se uključi, da kao izvršno tijelo uskladi svoju politiku sa EU i zapadnim parhnerima. Ovo je civilizovan čin”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Konjević je istakao da je Rezolucija je u proceduri, i da će zatražiti da se na prvoj sjednici Skupštine nađe na dnevnom redu.

“Rezolucija je ponuđena svim poslaničkim klubovima. Nažalost od nikog iz ZBCG nismo dobili spremnost da podrže tekst Rezolucije. Jedini odgovor mimo potpisnika stigao je od Demokrata koji su rekli da podžavaju ali je nijesu potpisali”, naglasio je Konjević.

Prema njegovim riječima, iskazuju solidarnost sa ukrajinskim narodom i osuđuju rusku agresije na nezavisnu zemlju.

“Cijeli svijet se ujedinio u osudi onoga što je Rusija učinila”, dodao je Konjević.

 

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
28.02.2022-15:00 15:00

Tako je Konjevicu. Juce je Becic marsiroao sa vojnim popovskim formacija krooz Podgorici, a sad ce Demokrate glasati za rezoluciju koji si ti predlozio. To je veliki tvoj korak u pomirenju nepomirljivog. Koja je podska Demokrata vazeca, fasistickom agresoru Rusiji od juce datoj marsiranjem sa popovskim vojnim formacijamai kroz Podgoricu ili ova danas podrska tvojoj rezoluciji osude brutanlnog, fashistickog napada Rusije na Ukrajinu?.A vidji Konjevicu, oce li ti Strahinja sazvat sjednicu Skupstine da se usvoji ta tvoja rezolucija? To nijesi ni proba da rascistis.

Miralem
28.02.2022-15:58 15:58

Juce su Demokrate podrsku RUSIJE za napad na Ukrajinu -Sanas oce da glasaju rezoluciju za AGRESIJU RUSIJE NA UKRAJINU-BOZE IM SE ZORE NE ZNA -NITI IM SE SMIJE STO VJEROVATI!