Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Koalicija DPS, BS, SD i DUA zajedno na lokalnim izborima u Tuzima

Potpisan predizborni sporazum za predstojeće izbore koji su zakazani 5. marta

U Tuzima je večeras potpisan predizborni sporazum za nastup na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani 5. marta.

Koaliciju će činiti Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate Crne Gore (SDCG) i Demokratska unija Albanaca (DUA).

-Sporazum je zaključen na temelju zajedničkih vrijednosti građanskog, multietničnog i otvorenog društva! Naše Tuzi su u svakom vremenu bili primjer i uzor da takve vrijednosti nemaju alternativu te da će uvijek stajati čvrsto na braniku očuvanja upravo tih vrijednosti – saopšteno je večeras iz DPS-a.

Uvjereni su, kako su istakli, da će građani Tuzi to jasno prepoznati.

-I da će ovoga puta snažno podržati građansku koaliciju koja je danas još jednom potvrdila otvorenost i spremnost na saradnju sa svima koji baštine takve vrijednosti i koji će zajednički činiti novu lokalnu vlast u Tuzima – ističu u saopštenju.

Podsjećamo, na prethodno održanim izborima, 3. marta 2019. godine, koalicija Albanski forum (AA-DS-DUA) osvojila 16 mandata, Demokratska partija socijalista 10, Bošnjačka stranka sedam, a Socijaldemokrate i Demokrate po jedan. Socijalistička narodna partija ostala je ispod cenzusa.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Tuzima ima 12.290 birača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.02.2023-22:32 22:32

Neka je sa srecom..!