Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Uz vanredne parlamentarne, organizvati i predsjedničke izbore

Održana sjednica Opštinskog odbora DNP-a Danilovgrad

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Кnežević smatra da je jedino prihvatljiv dogovor unutar parlamentarne većine, uz eventualno učešće predstavnika manjinskih naroda, te da, ukoliko do dogovora ne dođe, treba izglasati tehničku Vladu koja bi pripremila izbore.

Naglasio je da, u tom slučaju, treba organizovati ne samo vanredne parlamentarne, već i vanredne predsjedničke izbore, jer je Milo Đukanović generator i vodeći protagonista nestabilnosti i političke korupcije u zemlji.

Sjednica Opštinskog odbora DNP-a Danilovgrad održana je sinoć, a, kako je saopšteno, raspravljalo se o različitim modalitetima rješavanja institucionalne krize, koja je početkom februara ove godine rezultirala izglasavanjem nepovjerenja Vladi.

“Iznesen je jasan stav da će se DNP i DF oštro suprostaviti bilo kojem prekrajanju izborne volje građana i sklapanju koruptivnih aranžmana sa DPS-om”, saopšteno je iz DNP-a.

Prema riječima potpredsjednika partije Dragana Bojovića, još nije bivalo u političkoj teoriji i praksi da jedna partija, ili više partija vlasti, u sred mandata, iniciraju sklapanje aranžmana sa opozicijom, i to opozicijom koju čini bivši autokratski režim koji smo s mukom pobijedili na izborima.

“Takvim aranžmanom, konstatovao je Bojović, bila bi narušena sva demokratska pravila, i sva pravila političkog života, i direktno pogažena izborna volja građana”,navodi se u saopštenju DNP-a.

Kako se dodaje, na sjednici je inicirano da danas u 18.30 sati, DNP Danilovgrad, zajedno sa kolegama iz DF-a, ali i svim ostalim građanima koji su dali svoj glas protiv bivšeg režima, blokira saobraćajnicu Podgorica – Danilovrad, kod kružnog toka u Spužu.

“Jednočasovna blokada poslužiće kao poruka i opomena svakom ko pokuša da prekroji i iznevjeri izbornu volju građana”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve