Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević se ogradio od pokušaja paljenja zastave CG: Niti sam učestvovao, niti podržavam ovaj incident

“Javnosti je poznato moj stav o državnim simbolima, ali u svakom slučaju nisam učestvovao niti podržavam izolovani incident kada je pirotehničkim sredstvom pokušano paljenje zastave na ambasadi Crne Gore u Beogradu, saopštio jedan od lidera DF

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ogradio se od sinoćnjeg incideta, koji se dogodio kada su navijači Crvene Cvezde – Delije pirotehničkim sredstvima pokušali da zapale zastavu Crne Gore na ambasadi naše zemlje u Beogradu.

FOTO: Facebook

Knežević je u izjavi za portal Aktuleno kazao da nema nikakve veze sa ovim incidentom, niti ga podržava.

“Javnosti je poznato moj stav o državnim simbolima, ali u svakom slučaju nisam učestvovao niti podržavam izolovani incident kada je pirotehničkim sredstvom pokušano paljenje zastave na ambasadi Crne Gore u Beogradu. Ne želim da ispadne kao da se pravdam, ali moram da napomenem da sam sa ovim incidentom upoznat iz medija. Ukoliko neko pokušava izjednačiti incident sa donesenim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, kojim se otimaju hramovi i crkve u Crnoj Gori, onda se radi o neuspjeloj udbaškoj frustraciji, koju nemam namjeru da liječim” rekao je Knežević.

Lider DNP-a je napomenuo da su navijači Crvene Zvezde puštali i himnu Crne Gore kao i pjesmu  “Onamo namo” tokom meča sa Bajernom.

“Podržavam svaki vid mirnih okupljanja i u Crnoj Gori i u regionu. Ako zanemarimo taj izolovani incident, navijači Crvene zvezde su poslali poruku podrške, da su sa svojom braćom u Crnoj Gori bez obzira na granice koje su postavljene 2006. godine. To dokazuje i činjenica da su tokom šetnje do ambasade nosili narodnu zastavu, trobojku koja je bila zvanična zastava knjaževine Crne Gore do 1905. godine”, poručio je Knežević.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Demokratskog fronta juče su objavljene fotografije poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića i Milutina Đukanovića, koji je ogrnut šalom sa simbolima Crvene zvezde.

Knežević i Đukanović juče su u Beogradu pratili meč Crvene zvezde i Bajerna, da bi zatim sa Delijama pravo iz sportske dvorane krenuli put centra grada, protestujući zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Delije su tom prilikom pirotehničkim sredstvima pokušali da zapale zastavu Crne Gore, na našoj ambasadi u Beogradu.

Ovaj incident izazvao je oštre reakcije crnogorskog premijera Duška Markovića, Ministarstva vanjskih poslova, političkih partija, ali i stranih ambasada.

B.K.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve