Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Abazović alhemičarskim eksperimentom želi da bude premijer, pregovori zakazali

Prema njegovim riječima, očigledno je da su pregovori Abazovića sa DPS-om i potencijalnim koalicionim partnerima zakazali

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je teško objasniti aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, osim da vlast želi izbore, a da je opozicija protiv toga.

“Kolega Dritan Abazović je zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i doskorašnjim koalicionim partnerima odlučio da izvede alhemičarski eksperiment ne bi li ga podržali i DPS i DF kako bi sa tri poslanika bio izabran za premijera”, rekao je Knežević u Jutarnjem programu TV Pink.

Prema njegovim riječima, očigledno je da su pregovori Abazovića sa DPS-om i potencijalnim koalicionim partnerima zakazali.

“Postoje određene poteškoće i veoma teško ide čitav proces pregovaranja. Ja se ipak nadam da se mi možemo vratiti unutar aktuelne većine, da dođemo do rješenja”, dodao je Knežević.

Ukoliko ne bude dogovora najbolje je, smatra Knežević, formirati tehničku vladu koja će pripremiti prijevremene parlamentarne, lokalne i predsjedničke izbore.

“Ne možemo dopustiti da Milo Đukanović ostane na poziciji predsjednika države do 2023. godine, kao da je Dalaj Lama, a ne čovjek koji je generisao sve ove podjele i konačno doprinio ovoj krizi”, istakao je Knežević.

Poručio je da DF ne pristaje ni na kakav vid ucjene i uslovljavanja jer, kako ističe, predstavljaju 67 odsto parlamentarne većine.

“Teško možemo objasniti našim glasačima i srpskom narodu u Crnoj Gori da treba da budu dio političkog svingeraja u kojem, zajedno sa DPS-om, po mišljenju Dritana Abazovića, treba da podržavamo njegovu manjinsku vladu i na taj način stvorimo jasan koncept da mi nikada ne možemo biti u vladi, koliko god da dobijemo glasova, ali da će se u vladi naći ljudi koji nijesu izašli na izbore i koji nemaju podršku ni u skupštini stanara”, dodao je Knežević.

Smatra da je situacija u Crnoj Gori šizofrena, poručujući da neće dozvoliti dođe do “ponižavanja glasača DF-a”.

“Nadam se da ćemo sljedećih dana ući u akciju blokade Crne Gore protiv izdaje i da ćemo upozoriti sve one koji žele da prave aranžamne sa DPS-om i uđu u iznevjeravanje izborne volje naroda “, zaključio je Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sejo
17.02.2022-12:20 12:20

Budalo psihicko poremecena imas  LI  JEDAN  JEDINI-CRNOGORAC ILI MANJINSKI CLAN u DF-KOJI VAM DAJE GLAS  -I  U SESELJEVCI DEMOKRATE  NEMAJU NIJEDNOG CRNOGORCA NITI MANJINE  IMAJU DVA SPAHA SULEJMANA ( DZENAN I ALBIN )  NE DAJU ONI  GLAS  CETNICIMA -DEMOKRATAMA DF ! SAD OCETE DPS( CRNOGORCE+MANJINE )98% NA CELU SA GOS, DJUKANOVICEM VISU POLOVINU IZBACITE IZ CRNE GORE  -VASIM NACIONALIZMIMA I FASIZMIMA JE KRAJ BAR U CRNOJ GORI !