Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kaluđerović: DPS-SD koaliciju ne interesuju građani Cetinja i lokalni privrednici

SDP će kroz lokalnu radnu grupu za podršku građanima i privredi nastaviti borbu za mjere koje smo predložili u nadi da će DPS-SD koalicija koja upravlja Cetinjem, konačno umjesto o svojim punim razmišljati malo i o praznim džepovima svojih sugrađana, kazao je Boris Kaluđerović, predsjednik cetinjskog SDP-a

SDP će kroz lokalnu radnu grupu za podršku građanima i privredi nastaviti borbu za mjere koje smo predložili u nadi da će DPS-SD koalicija koja upravlja Cetinjem, konačno umjesto o svojim punim razmišljati malo i o praznim džepovima svojih sugrađana, kazao je Boris Kaluđerović, predsjednik cetinjskog SDP-a.

On je u otvorenom pismu građanima, podsjetio na napore da ta partija doprinese ublažavanju veoma teške socio-ekonomske situacije u Prijestonici, nastale epidemijom koronavirusa, konkretnm prijedlozima i mjerama.

Njihovi prijedlozi i inicijative odnosile su se na izmjene i dopune Zakona o Prijestonici koje bi omogućile preusmjeravanje sredstava sa dijela kapitalnih investicija na podršku građanima i privredi Cetinja, kao i na definisanje konkretnih mjera podrške koje smo predložili gradonačelniku Prijestonice Cetinje.

“Naša namjera je da učinimo sve da se podrškom građanima i malom biznisu na Cetinju stvore minimalni uslovi za njihov opstanak, jer su najveći dio lokalnog stanovništva i lokalne privrede već duže vrijeme na rubu egzistencije”, navodi Kaluđerović.

Međutim, taj njihov prijedlog odbijen je u Skupštini Crne Gore.

“Nažalost, zajednički smo svjedoci da predložene izmjene i dopune Zakona o Prijestonici naišle na klasičnu opstrukciju vladajuće većine u državnom parlamentu. Naime, poslanici DPS-SD koalicije, koja vrši vlast i u našem gradu, odbijanjem da glasaju za navedene izmjene zakona pokazali su da ih ne interesuju građani Cetinja i lokalni privrednici čiji su poslovi zatvoreni, da ih ne interesuju svi naši sugrađani koji zbog toga ne primaju plate, ne plaćaju nagomilane račune, da ih ne interesuje sudbina najvećeg dijela naših sugrađana koji su na ivici egzistencije. To su njihov odnos i puno puta, licemjerno, saopštena briga o Cetinju”, ističe Kaluđerović.

On je posebno “kivan” na poslanike sa Cetinja.

“Ne zanimaju naši ugroženi sugrađani i poljuljana lokalna privreda čak ni naše sugrađane – državne poslanike Anu Nikolić i Moša Martinovića poslanike vladajuće koalicije, koji su juče bili “uzdržani” prilikom glasanja, i time onemogućili podršku našim sugrađanima ugostiteljima, taksistima, cvjećarima, frizerima i brojnim drugim preduzetnicima čije usluge zajedno koristimo. Ne zanimaju ih njihove porodice i njihova egzistencija, ne zanima ih ništa osim ličnog i partijskog interesa. Malo im je što su bili dio vlasti koja je Cetinje zadužila 38 miliona eura nego nastavljaju da rade protiv Cetinja i Cetinjana”, navodi Kaluđerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve