Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kabinet Đukanovića: Još jedna u nizu neistina IFIMES-a

IFIMES je objavio da bi Milo Đukanović morao da odgovara za počinjene ratne zločine pred sudom u Hagu, kao i da ratni zločini nikad ne zastarijevaju

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića demantovao je navode ljubljanskog Međunarodnog instituta za balkanske i istočne studije IFIMES, da bi on možda uskoro mogao da ode u Hag kao svjedok odbrane predsjednika Kosova Hašima Tačija protiv koga je podignuta optužnica za ratne zločine na Kosovu pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine.

Milo Đukanović

IFIMES je objavio da bi Milo Đukanović morao da odgovara za počinjene ratne zločine pred sudom u Hagu, kao i da ratni zločini nikad ne zastarijevaju. Brojni regionalni mediji prenijeli su ove navode IFIMES-a.

“Riječ je o još jednoj u nizu neistina plasiranih iz organizacije koja se predstavlja kao međunarodni institut”, kratko je rečeno CdM-u iz Kabineta Đukanovića.

U posljednje vrijeme IFIMES je objavio niz zlonamjernih i neutemeljnih izjava na račun Đukanoviča i Crne Gore.

Nedavno je Demokratska partija socijalista odbacila insinuacije o povezanosti Đukanovića i Crne Gore sa ratnim zločinima i navodnim saznanjima o postojanju masovnih grobnica bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

Institut IFIMES, je ranije objavio analizu kojom su tvrdili da je Crna Gora tokom pandemijske krize prouzrokovanom virusom Covid-19 u početku prikrivala podatke o oboljelima/ zaraženima. Crnogorska Vlada je ovo oštro demantovala i vijest, koju su prenijeli gotovo svi srpski portali, a onda i Borba i In4s, nazvala lažnom.

Podsjećamo, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske i počasni predsjednik IFIMES-a i Budimir Lončar, bivši ministar vanjskih poslova SR Jugoslavije i predsjednik Savjetodavnog odbora IFIMES-a distancirali su se ranije od analiza tog Instituta putem zajedničkog saopštenja. Slovenački mediji su prethodno u više navrata pisali o aferama vezanim za finansiranje Instituta i njegov rad.

Slovenački mediji pišu da u analizama IFIMES zauzima poziciju blisku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a istovremeno pripisuje odgovornost za rastuće tenzije na Balkanu savezu Prištine, Podgorice i Zagreba, koji pokušava destabilizovati Srbiju uz pomoć srpske opozicije i stranih obavještajnih službi.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve