Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kabinet Đukanovića: Neistinite i zlonamjerne tvrdnje da je Savjet trebalo da odlučuje o slanju crnogorskih vojnika u Ukrajinu

Đukanović je sazvao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost u skladu sa obavezama koje proističu iz članstva u NATO

Neistinite su i zlonamjerne tvrdnje da je Savjet za bezbjednost i odbranu danas trebalo da odlučuje o slanju crnogorskih vojnika u Ukrajinu. Takvu odluku u redovnoj proceduri Savjet ne može donijeti bez rasprave i potvrde crnogorskog parlamenta, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Đukanović je sazvao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost u skladu sa obavezama koje proističu iz članstva u NATO.

“Iako su postojale sve pretpostavke za utvrđivanje predloženih odluka, čime bi se potvrdila dosadašnja neupitna odgovornost Crne Gore kao članice u ispunjavanju obaveza, sa žaljenjem konstatujemo da zbog politički tendencioznog tumačenja pozitivnih propisa od strane predsjednika Vlade, to nije učinjeno”, navodi se u saopštenju.

Naime, naglašava Kabinet Đukanovića, posve je neprihvatljivo i deplasirano obrazloženje da upražnjeno mjesto predsjednika Skupštine, kao posljedica njegovog razrješenja, ujedno znači i nefunkcionalnost Savjeta za odbranu i bezbjednost, odnosno nemogućnost da obavlja svoje nadležnosti precizno propisane Ustavom.

“Time se u konačnom doprinijelo stvaranju utiska o institucionalnoj blokadi i nesposobnosti države da ispunjava preuzete međunarodne obaveze”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve