Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Ne zna se hoće li biti sastanka parlamentarne većine, ovako ne možemo dalje

Naš stav je bio, kao što znate, izbor nove vlade, rekao je Joković

Sastanak parlamentarne većine oko rješavanja pitanja krize vlasti je, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude održan krajem avgusta.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, kaže za Antenu M da nema nikakvih naznaka da će uskoro doći do sastanka.

„Ne znam da li će doći ili neće, nemam nikakvu indormaciju u vezi toga, niti znam ko bi to u ovom trenutku organizovao. Ako bude organizovan, mi iz SNP-a ćemo prisustvovati istom“, istakao je Joković.

Na pitanje da li je i dalje aktuelna ideja SNP-a da je prihvatljiva samo nova Vlada, a ne rekonstrukcija, Joković odgovara:

„Nije SNP ključni u svemu tome, važno je da se problem riješi, na koji način će se riješiti to naravno treba da vidimo. Da negdje ili svi budu pomalo nezadovoljni ili zadovoljni“.

Prema njegovim riječima, suština je jedna – da partije parlamentarne većine, a jedna od njih je DPS, imaju različite stavove.

„Gdje bude većina, za nas je prihvatljivo. Naš stav je bio, kao što znate, izbor nove vlade“, ističe on.

Joković dodaje da su lider Demosa Miodrag Lekić i on bili inicijatori sastanaka, te da, ako u komunikaciji sa kolegama koja je svakodnevna vide da je moguće naći neko rješenje, ako ima pomaka od onoga što je bilo na prošlim sastancima, oni ne bi imali nikakvih problema da budu organizatori ponovo.

Kako kaže, najmanje je bitno ko će biti organizator.

„Važno je da se svi malo zamislimo, da vidimo da li ovako možemo dalje. Ja mislim da ne možemo, a ako ne možemo dalje, onda moramo naći riješenje. Važno je da oni koji su na krajnjim polovima između ovih dogovora malo skrate svoje stavove i da se nađe rješenje“, smatra Joković.

Podsjetimo, treći sastanak parlamentarne većine završen je bez dogovora: DF, SNP i Demos su bili za novu Vladu, dok ostali za rekonstrukciju.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Valtter
25.08.2021-14:18 14:18

Kakav seljak

Crnogorka
25.08.2021-14:19 14:19

Cacaacacacacak Cacacacacacacacak Cacacacacack e da se vise ovo Celavo sijedo i staro oce penzionisat da malo da pocinimo od supljih glava