Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Jačanje kapaciteta za praćenje i koordinaciju sprovođenja Strategije reforme javne uprave

Dukaj je pozdravio saradnju sa CEF-om i posebno istakao projekat Podrške koordinaciji, praćenju i izvještavanju o Strategiji reforme javne uprave i Programu reforme upravljanja javnim finansijama 2022-2026.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se danas sa direktoricom CEF-a (Centar izvrsnosti u finansijama), Janom Repanšek.

“Direktorica CEF-a Rapanšek je čestitala ministru Dukaju na kontinuitetu u Ministarstvu javne uprave i poželjela mu nastavak velikih projekata u oblasti digitalizacije i reforme javne uprave i tokom 44. Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz MJU.

Dukaj je pozdravio saradnju sa CEF-om i posebno istakao projekat Podrške koordinaciji, praćenju i izvještavanju o Strategiji reforme javne uprave i Programu reforme upravljanja javnim finansijama 2022-2026.

„Imajući u vidu da je opšti cilj ovog projekta da se poveća učinak i uticaj PAR i PFM strategija kroz edukaciju i unapređenje kapaciteta i razmjenu znanja, veoma smo ponosni činjenicom da će realizacijom ovog projekta, CEF obezbijediti podršku u jačanju kapaciteta za praćenje i koordinaciju sprovođenja strategija PAR i PFM, na svim nivoima“, naglasio je ministar Dukaj.

On je kazao da, Ministarstvo javne uprave realizuje aktivnosti u oblasti upravljanja kvalitetom, s ciljem da se osigura zadovoljstvo svih aktera u procesu reforme javne uprave.

“Smatramo izuzetno korisnim razmjenu najboljih praksi, način promovisanja inicijativa za upravljanje kvalitetom javne uprave i inovacijama u razvoju korisničkih usluga, kao i razmjena iskustava u internoj i eksternoj komunikaciji“, kazao je Dukaj.

Repanšek je istakla da je jedan od identifikovanih prioriteta projekta pružanje smjernica i pomoći u rješavanju ključnih izazova implementacije, posebno tamo gdje treba dodatno ojačati koordinaciju između različitih institucija, kao i podršku harmonizaciji aktivnosti među različitim donatorima u oblastima reforme javne uprave i upravljanja javnim finansijama.

Crna Gora je članica Međunarodne organizacije CEF-a, a članovi Upravnog odbora CEF- a su guverner Centralne banke CG i ministar finansija Crne Gore.

“Sagovornici su razgovarali o temama o javnoj upravi, digitalizaciji, Digitalnoj akademiji i drugim projektima od zajedničkog interesa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve