Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj – Herasimenko: Razmjenom iskustava i ideja do velikog napretka i razvoja Crne Gore

''Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja model kako treba da djelujemo, gdje bi kroz razmjenu konkretnih iskustava i ideja mogli da ostvarimo veliki napredak koji bi direktno uticao na dalji razvoj Crne Gore'', poručio je ministar Dukaj

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, sastao se sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Olehom Herasimenkom. Ministar Dukaj je prvo upoznao ambasadora Herasimenka sa brojnim planovima i aktivnostima Ministarstva, sa posebnim osvrtom na oblast digitalizacije, reforme javne uprave i decentralizacije.

„Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja model kako treba da djelujemo, gdje bi kroz razmjenu konkretnih iskustava i ideja mogli da ostvarimo veliki napredak koji bi direktno uticao na dalji razvoj Crne Gore“, poručio je ministar Dukaj.

Ministar Dukaj je takođe istakao saradnju u oblasti reforme javne uprave. „Strategija za reformu javne uprave 2022-2026. predstavlja krovni strateški dokument za unapređenje javne uprave u Crnoj Gori, koji je rađen u inkluzivnom procesu, u skladu sa svim evropskim i savremenim kriterijumima i koji predstavlja odličan primjer kako treba raditi na unapređenju ove sfere“, kazao je ministar Dukaj.

Ambasador Herasimenko cijeni veliki posao Ministarstva javne uprave na reformi javne uprave i promovisanju digitalnih usluga, te je istakao da kroz konkretnu saradnju Crna Gora može još više napredovati na svom liderskom putu za članstvo u EU.

Sagovornici su razgovarali i o drugim temama od zajedničkog interesa, zaključujući potrebu za produbljivanjem saradnje u mnogim oblastima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve