Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: UNDP važan partner, podrška koju pruža od vitalnog značaja

Sastao se sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj

UNDP je važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama i realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, a podrška koju pruža sveukupnom društvenom napretku, sprovođenju ključnih nacionalnih politika i ispunjavanju ciljeva održivog razvoja od vitalnog je značaja, kazao je ministar vanjskih poslova (MVP) Filip Ivanović tokom današnjeg susreta sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom.

Iz MVP su naveli da se Ivanović zahvalio na doprinosu UNDP-a sprovođenju reformskih i strateški važnih politika, koje, kako je kazao, istovremeno doprinose ispunjavanju ciljeva održivog razvoja i obaveza iz evropske agende.

Upoznao je sagovornicu sa prioritetima nove Vlade, naglasivši da će, pored evropske integracije, aktivnog i kredibilnog NATO članstva i daljeg razvoja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, u “fokusu biti i jačanje učešća u multilateralnim forumima”, naglasivši posebno sistem Ujedinjenih nacija.

Navodi se da Paniklova je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom UNDP-a sa Crnom Gorom, ocijenivši da će “UNDP nastaviti da bude pouzdan partner u realizaciji projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030”.

„Prioritet naših zajedničkih projekata je da budu komplementarni sa procesom evropske integracije Crne Gore. Želimo da damo doprinos održivom razvoju i podršku u brojnim oblastima institucionalne reforme, kao što su digitalizacija, zelena ekonomija, socijalna zaštita i politike rodne ravnopravnosti“, kazala je Paniklova.

Iz resora su kazali da sagovornici su razgovarali o nizu tema kojima je istaknuta suštinska saradnja Crne Gore i UNDP-a, te istakli značaj strateškog pristupa daljem jačanju saradnje i unapređenju institucionalne efikasnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve