Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Nova Vlada do kraja mjeseca, URA neće biti dio nje

Kandidatura na organima partije za ministra vanjskih poslova je potvrđena, dodao je Ivanović, ističući da je Pokretu Evropa sad pripala odgovornost da rukovodi i resorima evropskih poslova, finansija, zdravstva, rada i socijalnog staranja i da se nada da će ispuniti očekivanja građana

Novu 44. Vladu građani će dobiti krajem mjeseca, poručio je Filip Ivanović, član predsjedništva Pokreta Evropa sad, navodeći da GP URA neće biti dio nove izvršne vlasti.

”Osim kandidata za ministre PES-a, na sjednici Glavnog odbora smo usvojili i nacrt sporazuma koji smo predložili za 44. Vladu. Očekujemo da i ostali partneri u što kraćem roku daju izjašnjenje o tom sporazumu kako bi se pristupilo potpisivanju, a odmah nakon toga i sazvali sjednicu Skupštine za izbor rukovodstva parlamenta kao i izglasavanje Vlade Crne Gore”, kazao je Ivanović za RTNK.

Kandidatura na organima partije za ministra vanjskih poslova je potvrđena, dodao je Ivanović, ističući da je Pokretu Evropa sad pripala odgovornost da rukovodi i resorima evropskih poslova, finansija, zdravstva, rada i socijalnog staranja i da se nada da će ispuniti očekivanja građana.

Komentarišući navode u učešću GP URA u 44. Vladi Ivanović je istakao da ta partija neće biti dio vlade.

”Poslali smo javnu poruku da smo spremni za razgovore. Međutim, situacija se u ovom trenutku iskristalisala tako da GP URA neće biti dio vlasti. Smatramo da nam je po političkim principima i u ideološkom smislu, jako bliska, tako da se nadamo da će biti konstruktivni tokom parlamentarnog dijaloga, naročito kada je oblast pravosuđa u pitanju i imenovanja”, poručio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve