Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović – Redžepi: Interes Bošnjaka da države regiona dostignu standarde EU i postanu punopravne članice

Ibrahimović i Redžepi saglasi su da je interes Bošnjaka iz svih država regije da ''naše države dostignu standarde EU u svim oblastima i postanu punoparavne članice EU jer je pitanje poštovanja ljudskih i manjinskih prava demokratsko i pitanje vladavine prava''

Interes Bošnjaka iz svih država regije je da naše države dostignu standarde EU u svim oblastima i postanu punoparavne članice EU jer je pitanje poštovanja ljudskih i manjinskih prava demokratsko i pitanje vladavine prava, konstatovano je tokom današnjeg susreta lidera Bošnjačke stranke (BS) i ministra kapiralnih investicija Ervina Ibrahimovića sa zamjenicom premijera Kosova Emilijom Redžepi.

“Kao i uvijek otvoren, srdačan i sadržajan susret sa prijateljicom i koleginicom, zamjenicom premijera Kosova Emilijom Redžepi na temu položaja Bošnjaka u našim i državama regiona i zajedničkog djelovanje bošnjačkih političara u cilju poboljšanja položaja Bošnjaka na ZB”, napisao je Ibrahimović u objavi na Twitter-u.

Ibrahimović i Redžepi saglasi su da je interes Bošnjaka iz svih država regije da “naše države dostignu standarde EU u svim oblastima i postanu punoparavne članice EU jer je pitanje poštovanja ljudskih i manjinskih prava demokratsko i pitanje vladavine prava”.

“Saglasili smo se i da bošnjačke stranke, osim pitanjima manjinskih i ljudskih prava, treba da se bave i pitanjima privrede, ekonomije, bezbjednosti, vanjskih poslova, pristupanja EU i dr. jer manjine dijele probleme drugih građana uz dodatnu ugroženost zbog diskriminacije. Zahvaljujem se uvaženoj Emiliji na čestitkama na dobrom izbornom rezultatu Bošnjačke stranke na minulim izborima”, naveo je u objavi Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve