Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Nacionalna zastava Bošnjaka simbol ponosa i jedinstva

On je u čestitki povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave poručio da Bošnjaci dostojanstveno čuvaju nacionalne vrijednosti i posebnosti

Bošnjaci su danas više nego ikad nacionalno samosvjestan narod koji svoju identitetsku posebnost ugrađuje u temelje multietničkog društva, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je u čestitki povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave poručio da Bošnjaci dostojanstveno čuvaju nacionalne vrijednosti i posebnosti.

„Isticanjem tog simbola prilikom različitih svečanosti pokazujemo ponosno naš bošnjački identitet koji je uvijek Crnu Goru gradio i afirmisao kao multikulturalno društvo, spremno na suživot u miru i blagostanju sa drugim narodima. To je ujedno i ponosno isticanje naše tradicije i bogatog kulturnog, jezičkog i vjerskog nasljeđa”, rekao je on.

Nacionalna zastava Bošnjaka
Foto: BS

Ibrahimović je naglasio i da je Bošnjačka stranka u proteklih 18 godina predano radila na polju afirmacije nacionalnog statusa Bošnjaka u Crnoj Gori ističući značaj zastave kao nezaobilaznog simbola mira i slobode.

“Simbola koji čuva identitet Bošnjaka i podstiče na jedinstvo. U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, svim Bošnjacima u Crnoj Gori i državama u kojima žive upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da čuvamo jedinstvo i naš nacionalni identitet“, navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve