Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović i Hrebičkova: Crnoj Gori potrebna stabilna Vlada sa jasnim euro-atlantskim opredjeljenjem

Kako navode iz MKI, na početku susreta ambasadorka je čestitala na dobrom rezultatu na nedavno održanim parlamentarnim izborima i poželjela nastavak vođenja odgovorne, euroatlanske politike, koja je bez sumnje doprinijela i dupliranju poslaničkih mandata u Parlamentu

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom. Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), sagovornici su ocijenili da je Crnoj Gori, u ovom izazovnom trenutku, potrebna stabilna Vlada sa jasnim euro-atlantskim opredjeljenjem.

Kako navode iz MKI, na početku susreta ambasadorka je čestitala na dobrom rezultatu na nedavno održanim parlamentarnim izborima i poželjela nastavak vođenja odgovorne, euroatlanske politike, koja je bez sumnje doprinijela i dupliranju poslaničkih mandata u Parlamentu.

Pored osvrta na političku situaciju u našoj zemlji, navode iz MKI, u fokusu razgovora su bile i ekonomske teme, konkretno oblast saobraćaja i energetike.

Kako je istakla ambasadorka Hrebičkova postoji značajno interesovanje češke privrede i kompanija za projekte koje Crna Gora namjerava da realizuje u oblasti modernizacije željezničkog sistema, ali i za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih državnih puteva.

Podsjetila je takođe na uspješnu saradnju sa češkim kompanijama u oblasti željezničkog saobraćaja, to jest na projekat elektrifikacije pruge Nikišić – Podgorica i potencijal da se snažnije aktiviraju na crnogorskom tržištu. Ambasadorka je iskoristila priliku i najavila transportni Samit koji će biti održan u Češkoj u narednih par mjeseci i priliku da se održe bilateralni sastanci sa resornim ministrima, kako bi se otvorili razgovori o daljim konkretnim koracima saradnje.

Osim saobraćaja, poručuju iz MKI, uvijek aktuelna tema je i oblast obnovljivih izvora energije i nesumnjivi kapaciteti kojima Crna Gora raspolaže, te je ambasadorka izrazila interesovanje kompanija iz Česke za dalje planove Vlade Crne Gore, kako bi blagovremeno i adekvatno mogle učestovati budućim tenderima i međunarodnim poziva.

“Na kraju susreta, zajednička ocjena sagovornika je da Crnoj Gori, u ovom izazovnom trenutku, potrebna stabilna Vlada sa jasnim euro-atlantskim opredjeljenjem i prioritetima u oblasti ekonomije i podizanja kvaliteta života svih njenih građana, ali i u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve