Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović u bajramskoj posjeti Sarajevu, prisustvao skupu bošnjačkih političara regiona

Ibrahimović, Strujić Harbić i Ćorović boravili su trećeg dana Bajrama u bajramskoj posjeti Sarajevu

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, poslanica Kenana Strujić Harbić i Izet Ćorović, šef Kabineta predsjednika BS, boravili su trećeg dana Bajrama u bajramskoj posjeti Sarajevu, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Oni su se tokom boravka u Sarajevu sreli sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem gdje su, između ostalog, razgovarali i o političkoj situaciji u regionu, globalnim političkim pitanjima, nužnosti ozbiljnijeg angažmana međunarodne zajednice na zaustavljanju agresije na Gazu i rješavanju teške humanitane krize, te važnosti integracija država regije u NATO i EU.

“Na poziv predsjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Dina Konakovića, a na osnovu inicijative potekle sa zajedničkog iftara koji je predsjednik Ibrahimović organizovao u Podgorici, delegacija BS prisustvovala je radnom bajramskom ručku uz koji se razgovaralo o potrebi snažnije saradnje bošnjačkih političara u regiji.

Foto: BS

Na ručku je konstatovana snažna potreba za tješnjom i sadržajnijom saradnjom bošnjačkih političara u regiji te važnost evropskih i euroatlanskih integracija svih država u kojima žive Bošnjaci za položaj, status i budućnost bošnjačkog naroda, ali i cijele regije i svih ostalih naroda kojo žive u državama regije”, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je, kako navode, naglasio važnost ovakve saradnje te podvukao da je veoma važno da ovakva forma saradnje može biti uspješna samo ako se za jednom stolom nađu sve relevantne političke partije Bošnjaka. On je naglasio da je ovakva saradnja potpuno u skladu sa evropskim i euroatlanskim integrativnim procesom i da bošnjačke političke partije i kroz ovakvu saradnju, budući da se sve programski i stvarno zalažu za EU i NATO, mogu tom procesu dati novu dinamiku.

“Predsjednik Ibrahimović sa saradnicima tokom boravka u Sarajevu bio je u bajramskoj posjeti i udruženju ” Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe” gdje je razgovarao sa Munirom Subašić, Ramizom Gurdić i saradnicama. Majke Srebrenice upoznale su predsjednika sa aktivnostima i planovima udruženja, a predsjednik Ibrahimović zahvalio im se na svemu što rade na utvrđivanju istine o genocidu u Srebrenici i uspostavljanju kulture sjećanja, kako se nikada i nikome ne bi dogodilo ništa slično onome što se dogodilo u Srebrenici”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
13.04.2024-12:52 12:52

Savršeno jasno Predsjedniće Ibrahimoviću i Bošnjačka stranko? Ostaje nejasno Predsjedniče BS i Bošnjačka stranko, jeste li Vi i Bošnjačka stranka, politički subjekti u Crnoj Gori, ili u Regionu ili u Evropi i NATO? OSTAJE I JEDNO KRUCIJALNO BAJRAMSKO PITANJE, A U VEZI SUŽIVOTA I SREĆE SVIH: DALI U NEKOJ DRŽAVI ŽIVE SA VAMA CRNOGORKE ? DALI U VAŠEM STRANAČKOM PROGRAMU POSTOJI I JEDNA RIJEČ, KOJA UZIMA U ZAŠTITU CRNOGORCE I CRNOGORKE , SVESTRANO I DUBOKO UGROŽENE OD ONIH, KOJI SU UPRAVO BOŠNJACIMA NANIJELI NEOPISIVO, NEOPROSTIVO, NEMILOSRDNO ZLO? DALI U DOKUMENTIMA VAŠE BOŠNJAČKE STRANKE, IMA JEDNA RIJEČ, SAPATNE I PODRŠKE CRNOGORCIMA… Pročitaj više »