Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

I SNP se odriče onoga što su tražili, Joković: Nije zapelo zbog nas

''Apelujemo na sve da se postigne dogovor, ne samo oko vlade nego i izglasavanja Ustavnog suda, Sudskog savjeta'', rekao je Joković

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković još jednom je nakon današnjeg sastanka stare parlamentarne većine pozvao na dogovor.

“Apelujemo na sve da se postigne dogovor, ne samo oko vlade nego i izglasavanja Ustavnog suda, Sudskog savjeta”, rekao je Joković u Skupštini.

Podsjetio je da u Vladi Zdravka Krivokapića nijesu imali ništa.

“Nikad nijesmo bili, niti smatramo da su u pravu oni koji kažu da su pregovori zbog nas zapeli. Smatram da je napravljena greška onaj dan kad nije napravljena rekonstrukcija Vlade. Smatram da neki nijesu željeli rekonstrukciju zato što im je smetala borba koju je ova vlada povela protiv korupcije i organizovanog kriminala”, kazao je Joković.

On je podsjetio da je SNP je tražio sa GP URA ima pozicije u vladi koje su ranije pokrivali.

“To nije moglo, tražili smo ponudu dajte nam što mislite da nam pripada. SNP se sad odriče, ne treba nam predsjednik skupštine, potpredsjednici vlade… Odričemo se i finansija, zdravlja, pravde, prosvjete. SNP samo traži sledeće da zauzmemo ona mjesta koja zauzima Demokratski front i Demokrate”, rekao je Joković.

Pojasnio je da misli na mjesta koja se dobijaju političkim imenovanjima.

“Ovdje su se svi nečega odricali, a nije im pripadalo. Mi smo tražili ono što već imamo. Mi to unosimo u pregovore-“, dodao je Joković.

Upitan očekuje li da se predstavnici Ure vrate danas na razgovore, rekao je da ne može pregovarati u njihovo ime, a da je sad demokratsko pravo URA da odluči kako će postupiti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
16.09.2022-16:00 16:00

Istragama i tužilačkim radnjama su počeli kod nas svi da se bave od doktora do električara, preko čistačica i političara, a da ne pričamo o novinarima i vlasnicima NVOa. Glumci i režiseri, slučajni prolaznici ulicom ili parkom, ekolozi, babice, čobani i pčelari sve se dalo u istrebljivače kriminala i korupcije niko više motikom da radi ili injekciju da daje svi se dali u istrebljivače. Nabavili lupe, mikroskope, prislušne uređaje i dešifratore pa rudare dan i noć, nacija mora biti zadovoljena kao nekad na trgovima Francuske kad se klicalo svakom uspješnom djelovanju giljotine. Krv mora odma da lipti na potoke, glave… Pročitaj više »