Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

I Krivokapić se susreo sa britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan

Krivokapić je istakao važnost prijateljstva i savezništva Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, i upoznao Piča sa ''politikama Vlade koje su implementirane u cilju jačanja ekonomske stabilnosti i demokratskih procesa''

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić susreo se sinoć sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom. Susret je upriličen u Vili Gorica, u okviru radne večere, kojoj su prisustvovali i ministarka odbrane Olivera Injac i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Krivokapić je, navodi se u saopštenju njegovog kabineta, istakao važnost prijateljstva i savezništva Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, i upoznao Piča sa “politikama Vlade koje su implementirane u cilju jačanja ekonomske stabilnosti i demokratskih procesa”.

– Gospodin Pič je pohvalio saradnju Vlade sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, posebno akcentujući odbrambenu i bezbjednosnu saradnju. Takođe je istakao važnost odnosa prema bezbjednosnim rizicima koji se tiču regiona Zapadnog Balkana, Evrope i ostatka svijeta, apostrofiravši uticaje sa kojima se države Zapadnog Balkana suočavavaju – navodi se u saopštenju.

Tokom sastanaka je naglašen značaj članstva Crne Gore u NATO, “naročito u kontekstu doprinosa međunarodnom miru i jačanu institucija sektora bezbjednosti”.

– Gospodin Pič je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo podržavati demokratske procese i posvećeno unaprjeđivati saradnju sa Vladom Crne Gore, u svim sektorima. Sastanak i radna večera su završeni porukama zahvalnosti i zadovoljstva zbog buduće saradnje – zaključeno je iz kabineta premijera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
27.01.2022-10:38 10:38

I naravno poveo Zdravinjo ovu balegu Vuksisa advokata zaracenih Kotorskih klanova.Aoh sto bi ovo narode za krst casni.

RIR
27.01.2022-10:41 10:41

Odlazeci “nedavač svetinja “nije ima čime se pofaliti gosp.iz GB ,a da oni neznaju ,da je izdajnik ,da su usvojili Zakon ovjeroispovijesti…” a spremaju i TU /đe daju drugoj drzavi svo sakralno blago CG ,drugoj drzavi da satanizuje crnogorce ,u svojoj državi –neda fotelju i priprema nerede -gubljenje povjerenja Vlade normalna pojava u svim demokratijama na bijeli svijet -jedino ON smišlja da je izigravanje volje njegovog naroda …UŽAS !