Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Hajduković: U političku penziju da odu svi političari koji su od referenduma na ključnim pozicijama bili 12 ili više godina

Otvoreno pismo političarima

Dragan Hajduković poslao je otvoreno pismo političarima u kome navodi da je poželjno da za dobro Crne Gore u političku penziju odu svi političari koji su od referenduma do danas, na ključnim pozicijama bili ukupno 12 ili više godina.

On je ponovio poziv koji je po svojoj suštini isti kao i pozivi koje je upućivao 2016. i 2020. godine.

Podsjeća da su najvažnije državne pozicije u Crnoj Gori predsjednik Crne Gore, predsjednik Vlade Crne Gore i ministri i poslanici u Skupštini Crne Gore.

“Bio bi veliki doprinos smanjenju tenzija u Crnoj Gori kada bi u političku penziju pošli svi političari koji su od Referenduma do danas, na ovim pozicijama bili ukupno 12 ili više godina. Dakle, predlažem jedinstven princip za sve-potpuno se povlače iz politike i obustavljaju sve političke i partijske aktivnosti svi političari  koji su od Referenduma (2006 godine) do danas proveli zbirno 12 ili više godina na jednoj ili više ključnih pozicija koje uključuju mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, mjesto Predsjednika Crne Gore i mjesto Predsjednika Vlade ili ministra”, navodi Hajduković.

Poziva sve vodeće političare u Crnoj Gori da pokažu minimum nesebičnosti i patriotizma i da se u skladu sa ovim principom, potpuno povuku iz politike počev od 1. januara 2023.

“Bila bi to velika pomoć u teškom poslu početka oporavka Crne Gore i njenog dizanja sa samrtničke postelje”, ocijenio je Hajduković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve