Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

GRUPA GRAĐANA CETINJA: Rano je za slavlje, Abazović ključni faktor podaničke ideologije bivše vlade

Dok Ura ne napravi jasan otklon u odnosu na dosadašnju izdajničku politiku, rano je za slavlje, pa i za slavlje na Belvederu

Čestitamo crnogorskim građanima pad velikosrpske, šovinističke i profašističke Vlade, saopštila je Grupa građana Cetinja uz upozorenje ”da pad izdajničke Vlade ne podrazumijeva i pad podaničke ideologije kojom se ta Vlada vodila”.

”Ključni igrač te ideologije i ključni faktor te Vlade, Dritan Abazović, nije se građanima izvinio zbog bezrezervne podrške šovinističkome marionetskom premijeru i njegovim ministrima ni građanima koji su 5. septembra trovani suzavcima, gađani šok bombama i čija je imovina uništavana bagerima koji su vlasništvo njegovoga koalicionog partnera. Dok Ura ne napravi jasan otklon u odnosu na dosadašnju izdajničku politiku, rano je za slavlje, pa i za slavlje na Belvederu. Stoga smo odlučili da se podizanje zastave na Kruševu ždrijelu, koje je bilo planirano za 20. februar, odloži za 9. maj. Naš otpor na cetinjskim barikadama bio je otpor fašizmu i fašističkoj vlasti i Crkvi Srbije koji su došli na Cetinje da ponize Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Zato je, kako ističu, međunarodni praznik antifašističke borbe adekvatan datum za obilježavanje našega patriotskoga i antifašističkoga otpora.

”Građanski otpor koji je pružan u prethodne dvije godine zasluga je  građanskih aktivista, grupa i intelektualaca koji su izvanpartijski djelovali i čuvali obraz Crnoj Gori onda kad to nijesu smjeli i umjeli oni od kojih se to očekivalo, a prije svega politički predstavnici. U tome i jeste značaj Belvedera! Zato se Belveder ne može banalizovati niti stavljati u službu bilo čijih partijskih interesa. Belveder i druge barikade, kao i sve što se u Crnoj Gori desilo od pokretanja antidržavnoga litijaškog pokreta naovamo, mora biti nauk svima, a osobito suverenističkim partijama koje su ponovo ogrezle u svoje partijske interese umjesto da se posvete pogaženim nacionalnim interesima. To mora biti nauk i za suverenističke partije na Cetinju da izađu iz stranačkoga sljepila i formiraju vlast koja će raditi za dobrobit Prijestonice. U suprotnom, nećemo im oprostiti nego ih kazniti na novim izborima ako smatraju da su izbori jedino rješenje”, stoji u saopštenju Grupe građana koji poručuju:

Vidimo se na Belvederu ponovo 9. maja da podignemo zastavu naše slobode!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cicamica
06.02.2022-10:44 10:44

Nakon svih stradanja na tlu bivše Jugoslavije, miliona prognanih, stotina hiljada pobijenih, još više osakaćenih a MILIONE  opljackanih zbog pljacke se i ratovalo , Crkvi Srbije na celo sa zlikovcima VUCIC-DODIK nije im dosta zla Poslije Hrvatske, BiH  100 muslimanskih glava za 1- Cetnicku glavu -Kosova, na red je došla Crna Gora unistiti i iscupati iz korijena Crnogorce da ne postoje ! E Ako nas ove rede Abazovic iznevjeri posle sinocnjeg slavlja na Cetinju nikad mu vise nista ne smije vjerovati!

Sara
06.02.2022-10:47 10:47

Bravo Crnogorci..Ne-odustajte..jer je primitivni fasizam crkve Srbije…gdje se umijesala Serbija ..Rusija..a bogami i nekadasnja Merkel..Oni su nam zeljeli sve najgore..cak do unistenja..nase nacije…sram ih bilo..fasisti!
Dritanu ne treba nista vjerovati..on je na isti nacin antidrzavnik..on je Vas 5 Septembra..nazvao kriminalcima..zato sto ste branili svoju svojinu i domovinu..a tog Abazovica podrzava EU..da ih sram bude..

!!!
06.02.2022-10:53 10:53

I Dritana u penziju.On je jos i gori od ovih.

Marina
06.02.2022-11:36 11:36

Bravo.Sve je istina sto ste rekli.Nije vrijeme za nikakvo slavlje.Ko jos moze vjerovati Dritanu Abazovicu koji je bio jedan od glavnih ucesnika. bivse vlade i sa URO m dozvolio sve ovo sto se desavalo zadnju godinu.I sada je potrcao kod Porfirija da se opravda, .da ce se potpisati Temeljni ugovor.Zato oprez,njegove licne ambicije su iznad svega.Tacno je i da suverenisticke stranke i dalje paze svoje partijske intereseZato nije vrijeme za slavlje, to je samo mali korak.Sile mraka ne spavaju.

Neko tamo
06.02.2022-11:42 11:42

Pa upravo to jer proizdajnicka partija i dalje saradjuje sa Četnicima uličarskim i crkvom srbije

B.Zekovic
06.02.2022-12:42 12:42

Postovani Gradjani Cetinja, ovim saopstenjem pokazali ste gradjanima Crne Gore i politicku zreklost pored vec legendarnih manigfestacija otpora porobljavanju i i unistenju Crne Gore. Ponasanje suverenistickih politickih partija poslije izbora na Cetinju je nekorektno i neposteno prema gradjanima Cetnja. Oni su masovno izasli na izbore i odlucno, nedvosmisleno glasali za one u koje su vjerovali da ce ih energicno vratiti na put prosperiteta i dostojanstvenog zivota. I dok su gradjani Cetinja odradili svoje odlucno i efikasno, suverenisticke politicke partije Cetinja, od izbora do danas nijesu uspostavili vlast, nadgornjavajuci se ko je veci pobjednik i kome pripadaju rukovodne funkcije. Umjesto da… Pročitaj više »

Petar
06.02.2022-20:57 20:57
Reply to  B.Zekovic

Bravo, to je sustina, no se nasi politicari uzdignu i zaborave da su mo;i;i da im damo glas za dobro gradjana , a nenjihovih fotelja.

Crnogorks
06.02.2022-19:35 19:35

Bravi bravo. Tu se nema sto didati. Mozda dq puštimo ih jos 10 dana i dq vidimo dql su za Cetinje. Na kraju i mi treba da shvatimo da mozemo od naseg grada i okoline napraviti mnogo ali definitivno moramo rqditi ili nauciti se da nam je na prvom mjestu MI I Cetinje. Bravo

Krsto
06.02.2022-22:43 22:43

Dritan Bazdovic je vec jednom prodao cetnicima glasove Albanaca i Bosnjaka za 21 milion EVRa..On ce za rad para i vlasti prodati sve sto moze..Ne smije mu se nista vjerovati