Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Gredić: Vlada Zdravka Krivokapića je bila revanšistička prema manjinskim naroda, zato je ranije i završila svoj mandat

''Vlada Zdravka Krivokapića nije birala sredstva da ostvari svoj naum i bavi se revanšizmom''

Četrdesetdruga Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem nije birala sredstva kako da pokaže revanšizam prema pripadnicima manjinskih naroda, a tu se posebno istaklo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poručio je Mersudin Gredić, član Predsjedništva Bošnjačke stranke.

On je tokom gostovanja na Jutarnjem programu Prve televizije, istakao da je priču o revanšizmu preponao i Izvještaj o napretku Crne Gore.

“Žao mi je što se o pitanju revanšizma nije više govorilo tokom trajanja 42. Vlade Crne Gore. Svi se sjećamo u kolikom obliku se to osjećalo, posebno u Ministartstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, gdje je po difoltu smijenjeno preko 200 direktora škola. Skoro svi sudski procesi su završeni, dobijamo sudske epiloge. Takav odnos kakav smo imali da vidimo prevazilazi i one najautoritarnije režime”, kazao je Gredić.

On je kazao da priču o političkom revanšizmu ne dolazi samo od Bošnjačke stranke, već je to direktno prepoznato u Izvještaju o napretku Crne Gore.

“Vlada Zdravka Krivokapića u tom dijelu nije birala sredstva da ostvari svoj naum i bavi se revanšizmom. Promijenjen je Zakon o državnim službenicima i namještenicima bez javne rasprave, bez konsultacijama sa našim međunarodnim partnerima. Rukom Vlade premijera Krivokapića očišćeni su kadrovi iz redova manjinskih naroda, ne samo iz manjinskih stranaka, već i iz građanskih partija. Ali, to nas i ne čudi. To je i Evropska komisija prepoznala u svom izvještaju. Znamo šta se sve dešavalo od Pljevalja do Bara. Uostalom, to je jedan i od razloga što je 42. Vlada Crne Gore završila svoj mandat 28. aprila, a trebalo je i ranije”, kazao je Gredić.

Na pitanje, hoće li se nova Vlada baviti revanšizmom, Gredić je odgovorio:

“Ljudi koji su izabrani putem javnih konkursa, njihov mandat je siguran. Pitanje političkog revanšizma za nas u BS je anticivilizacijski čin. Ne pada nam na pamet da se bavimo stvarima kako je radila Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Gredić.

Na opasku novinara da se potpredsjedniku Vlade i ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću zamjera da nije kompetentan za poziciju na kojoj je izabran, Gredić je odgovorio da je Ibrahimović čovjek sa visokim stručnim referencama, koji je magistrirao na Tehnološkom fakultetu.

“Zavisi kako ko čita biografiju i kakve namjere ima dok to čita. To je zlonamjerno na račun jednog čelnika manjinske partije. Baš bih volio da čujem kako komentarištete biografije nekih drugih ministara”, istakao je Gredić.

On je ponovio da će poslanici BS ponovo glasati za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koje predviđaju pomjeranje izbora za jesen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Maks
09.05.2022-12:55 12:55

A boga mi ovi sa konkursima sigurni.Slazem se.Medjutim evo licno mene,prosao konkurs u sred petogodisnjeg mandata pravnim nasiljem me smijenise.I vecinu.Ostsli su neki iz svih partija koji su imali prijayelje,da intervenisu za njih.Tsksv tevansizam i mrznja posebno ptema manje brojn narodima,tesko je shvatljiva.I to kadrove sa evropskim referencama.A videli smo kakve nestrucne,kadrove du postavljali za firektore.Dvije trecine takvih.Ostso mi je u sjecanju onaj sovinista cobanin javno se oglasavao i nije krio,firektor pive,velike hidtoelektrane.Srbi,moji iskreni prijatelji du mi rekli i njegove partije,da taj nije niza cistaca u komunalno imao reference.Mi sad visimo,na ulici.