Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Vrijeme je da građani nauče lekciju – državu ne mogu voditi politički balavci

Napominju da niko tako brzo nije pokazao toliku količinu neznanja, partijske devastacije javnih ustanova i preduzeća, služenja tuđoj državi i njenoj klerikalnoj agenturi i toliku opstrukciju evropskih integracija koliko su to učinile stranke koje su došle na vlast prije tri godine

Samo poštena, odgovorna, građanska i državotvorna politika može izvući Crnu Goru iz sadašnjeg brloga i učlaniti našu državu u Evropsku uniju, smatraju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

“To sigurno nije današnja politika koju oličavaju Milatović, Spajić i Mandić, niti je to bila postrefrendumska Đukanovićeva politika. Stari i novi političari koji su proizvod tzv. avgustovske većine uspjeli su samo da dodatno upropaste i srozaju Crnu Goru o čemu najbolje svjedoče tri u međuvremenu nestale i nastale tragikomične i vazalne vlade”, ističu u CBCG.

Napominju da niko tako brzo nije pokazao toliku količinu neznanja, partijske devastacije javnih ustanova i preduzeća, služenja tuđoj državi i njenoj klerikalnoj agenturi i toliku opstrukciju evropskih integracija koliko su to učinile stranke koje su došle na vlast prije tri godine.

“S druge strane, DPS je sve svoje istorijske šanse prokockao i ne zaslužuje da u bilo kojim dvoličnim modifikacijama bude dio vlasti. Zato je važno da ubjedljiva većina građana shvati da sa ovakvom političkom klasom Crna Gora ne može ići naprijed, baš kao što je važno da sadašnje parlamentarne stranke budu što više delegitimisane. Vrijeme je da građani nauče lekciju – da državu ne mogu voditi nikakva nova i javno neprovjerena lica, politički balavci ili ministri koji bi u normalnim okolnostima bili drugorazredni službenici, niti Vučićevi vazali i Porfirijevi doušnici”, tvrde u GI 21. maj.

Kažu da je tako Crna Gora razorena 1989. godine, tako je doživjela i sunovrat 2020. godine.

“Državu mogu da vode samo javno poznati, pošteni, iskusni i odgovorni građani koji nijesu ćutali u najgorim vremenima, koji su Crnoj Gori pokazivali put kada je ubjedljiva većina išla stranputicom, koji nijesu trgovali sa svojim strankama, koji od politike nijesu viđeli materijalnu korist, koji nijesu krali u ime crnogorskog patriotizma i koji Crnu Goru nijesu nudili za kesu beogradskih dinara”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zzzzz
12.11.2023-20:22 20:22

Bravo Bojobivu samo brljaj onako uzgred ali vazda DPS tako ces pomoc i spasit CG—— koja je to snaga koja bez DPS moze spasit CG? Urazumite se vise i ne ratujte medju sobom— jer je to glavni razlog za ovo sto nam se desava—- iskljucivo to sto manje od 3”0% vlada sa vise od 70%—— ne mozes bez ovoga je li no bolujes od Milomanije ka popovi CS—— razmisli malo sta i kako da radimo!Ili ti je lakse da propanes mrzeci DPS —-?