Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Vladina podrška Rezoluciji o Srebrenici treba da bude neupitna

''A tako je zahvalno kada u vlasti imate toliku količinu neznalica i notornih kukavica, toliko tupog pogleda u prošlost, toliko sistemskog neznanja i potpunog odsustva vizionarskog mišljenja ili tako podsticajan broj beogradskih i moskovskih marioneta'', kažu u GI 21. maj

Trenutno jedini značajan korak u evropskom pravcu Crne Gore treba da bude neupitna Vladina podrška Rezoluciji o Srebrenici o kojoj će se uskoro izjasniti Generalna skupština OUN. Podsjećamo da će sve bivše jugoslovenske republike snažno stati iza najavljene Rezolucije, osim one republike koja je glavni razlog što Jugoslavije više nema, poručili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Crnogorska politička klasa je već godinama inspirativna za urnebesnu pozorišnu komediju koje u Crnoj Gori nažalost nema jer su teatarske scene palanačke, nekreativne i oportunističke. A tako je zahvalno kada u vlasti imate toliku količinu neznalica i notornih kukavica, toliko tupog pogleda u prošlost, toliko sistemskog neznanja i potpunog odsustva vizionarskog mišljenja ili tako podsticajan broj beogradskih i moskovskih marioneta”, kažu u GI 21. maj.

Baš kao što sve to imate i u opoziciji, dodaju, ali uz snažnu dopunu niza prevrtljivih likova i blefera ogrnutih sa državnom zastavom i sentimentom prema vremenu kada je patriotizam bio mamac za lakomislene i naivne.

“Zato odista treba biti birač površne političke pameti pa vjerovati da će glas na izborima od ovakve političke klase napraviti elitu posvećenu opštem interesu ili dobrobiti društva i države”, napominju u GI 21. maj.

Ističu da preostaje samo nada da će Brisel gurnuti Crnu Goru prema EU i tzv. Ibar ocijeniti kao prihvatljivu paukovu mrežu.

“U susret tome, Spajićeva vlada ne treba ništa da radi osim da prestane da oponaša DPS iz devedesetih, zaobiđe suicidnu rekonstrukciju Vlade i prestane da u međunarodnim tijelima glasa poput likova iz “Alana Forda””, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
21.04.2024-14:42 14:42

Svaka cast Gospodo. Respekt.