Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Spajić će biti dezorijentisani fikus, okružen ministrima koji su na beogradskom povocu

''Svi ovi providni Vučićevi napori usmjereni na destabilizaciju i odvraćanje Crne Gore od Evropske unije niti su održivi niti su duže mogući''

Iz Građanske inicijative 21. maj istakli su da je zadnje tri godine Crna Gora pod političkim, medijskim, šovinističkim i revizionističkim pritiskom iz Srbije.

“Vučićev patološki nacionalistički, antievropski i kleptokratski režim snažno se trudi da destabilizuje regionalne prilike. Posljednjih mjesec dana to jasno pokazuje teroristički upad na sjeveru Kosova i histerija motivisana popisom u Crnoj Gori“, naveli su iz GI 21. maj.

Kažu da je najavljeno odlaganje popisa, „iako upakovano u besmislen rok, izazvalo je pomamu u srpskoj klero-nacionalističkoj i režimskoj javnosti“, što, prema njihovim riječima, dovoljno govori o popisu projektovanom u Vučićevom kabinetu.

“Čak i očekivano formiranje nove vlade u kojoj će Spajić biti dezorijentisani fikus, okružen ministrima koji su na beogradskom povocu, nije ublažilo velikosrpske reakcije. Nakon što je postalo izvjesno da će dosadašnji vazal Abazović ipak morati da ugasi svoju ispostavu hegemonistički Beograd se potrudio da na čelo crnogorskog Parlamenta postavi svog provjerenog batlera Mandića“, naveli su iz GI 21. maj.

Međutim, dodaju oni, svi ovi providni Vučićevi napori usmjereni na destabilizaciju i odvraćanje Crne Gore od Evropske unije niti su održivi niti su duže mogući.

“Velikosrpski planovi u Crnoj Gori sve više se svode na delegitimizovanu i sve manje efikasnu stranačku i crkvenu agenturu, čiji je rok trajanjaprimarno uslovljen brzinom konsolidacije državotvorne, građanske i proevropske politike a što je u vezi sa odlučnim otklonom od Đukanovićevog i DPSovog kompromitujućeg nasljeđa“, zaključili su iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve