Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Pred Crnom Gorom nova etapa propadanja i udaljavanja od EU

''Radi se o vladi koja je po broju ministarstava nadomak kineske vlade, a po broju kvalifikovanih ministara vodi mrtvu trku sa prethodne dvije vlade''

Predložena struktura i sastav najavljene 44. vlade šalje nedvosmislenu poruku o pretencioznosti, nekvalifikovanosti i neustavnosti. Što naravno nije nikakvo iznenađenje, osim za onaj dio javnosti koji niti što zna, niti što razumije, poručili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Radi se o vladi koja je po broju ministarstava nadomak kineske vlade, a po broju kvalifikovanih ministara vodi mrtvu trku sa prethodne dvije vlade. Inače, biografije gotovo svih predloženih ministara oba pola su takve da bi jedan dio njih teško našao iole valjan posao u oblastima koje pokrivaju njihovi budući resori, dok bi najveći dio njih npr. u privatnom sektoru bio raspoređen na nižerazredna radna mjesta”, kažu u GI 21. maj.

Pritom, dodaju, sastav vlade predviđa i položaj zamjenika premijera što je izmišljeni i neustavni položaj.

“Ali, neće biti prvi put da Spajić i Bečić krše ustav i zakone, dok se istovremeno zaklinju u “proevropski put”. U svakom slučaju, pred Crnom Gorom je nova etapa propadanja i udaljavanja od EU. I to će trajati sve dok značajna većina građana ne shvati da bez uskraćivanja podrške marionetskim i diletantskim strankama koje se smjenjuju na vlasti u zadnje tri godine baš kao i gnjilim strankama starog režima nema ništa od napretka u Crnoj Gori”,zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Orakle
25.10.2023-02:10 02:10

Pocnite radit na izmjenama izbornog zakona oli , ono , ne ONO , nego znate ono