Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Krajnje je vrijeme da suverenistička javnost počne kritički da misli

Ovom besmislenom i nekritičkom tezom pravi se paravan za zaštitu ličnih i partijskih interesa propadajućeg DPS-a, kao i održavanje njemu srodnih stranaka i pojedinaca koji su bili dio logistike bivšeg režima", navode u saopštenju.

Nastavlja se kriza DPS-a i partija koje su u postreferendumskom periodu vršile vlast. Tri godine su prošle od kako su ove stranke izgubile izbore a da pritom ništa nijesu naučile niti razumjele, poručuju iz GI 21. maj.

“Sva njihova politika svela se na očuvanje rukovodećih položaja i uskih stranačkih interesa, besplodni otpor sadašnjoj vlasti i podmuklu konfrontaciju sa kritičkom građanskom javnošću. Već tri godine, DPS i stranke koje su u njegovoj orbiti, razni lojalisti i oportunisti apeluju na tzv. jedinstvo suverenista u “ovim teškim trenucima” ne bi li kako sačuvali svoje dezorijentisano i razočarano biračko tijelo.

Ovom besmislenom i nekritičkom tezom pravi se paravan za zaštitu ličnih i partijskih interesa propadajućeg DPS-a, kao i održavanje njemu srodnih stranaka i pojedinaca koji su bili dio logistike bivšeg režima”, navode u saopštenju.

U tom smislu posebno su, dodaju, plitka mišljenja koja dolaze iz krugova “nezavisnih” intelektualaca koji katkad upute blagorodne “kritičke riječi” rastrojenim suverenističkim strankama koje bi navodno trerbalo samo akciono ojačati.

“Baš kao što ti isti vanstranački krugovi “produktivno” raspravljaju o nužnosti osnivanja “odlučujuće stranke” koja bi naravno ćutala o svim bedastoćama bivše vlasti ali bi navodno vještije gradila “državotvorno jedinstvo”. Ta zamišljena “autonomna” stranka, čiji lideri bi mahom bili kontributori, pritajeni i ogoljeni vezisti bivšeg režima ili sadašnje opozicije, trebala bi da odigra važnu ulogu na budućim izborima tako što bi bila most preko koga bi se do vlade nekako dokotrljao DPS i njegova posluga.

Ovakvi “inovativni” planovi, motivisani izbjegavanjem odgovornosti, zakulisnim preživljavanjem kompromitujućih politika i samim tim obmanjivanjem vidno razočarane državotvorne javnosti, nijesu obećavajući. Umjesto toga, krajnje je vrijeme da tzv. suverenistička javnost počne da kritički misli i suoči se sa diskreditujućim političkim nasljeđem DPSa i njegovih satelita. Time bi se vraćalo izgubljeno povjerenje građana i gradila pobjednička alternativa, koje opet ne može biti dok se ne raskrsti sa ovakvim opozicionim političarima i njihovim iskvarenim strankama”, zaključuju iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve