Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Kleptokratska i separatistička vlast na čelu sa Dodikom prijeti opstanku Bosne i Hercegovine

To se juče, ksko su ocijenili, moglo vidjeti i na proslavi tzv. praznika RS gdje policija karnevalski maršira i pjeva prijeteće nacionalsitičke poskočice

Posljednjih mjesec dana svjedoci smo pojačane velikosrpske kampanje i govora mržnje u Srbiji, Crnoj Gori i BiH entitetu Republika Srpska. Dok beogradski šovonistički tabloidi kipte od mržnje i uvreda prema državotvornosti i multietnočnosti Crne Gore i BiH i dok se po srpskim i bosanskim gradovima pjevaju ode srpskim ratnim zločincima, kleptokratska i separatistička vlast na čelu sa Dodikom prijeti opstanku BiH, naveli su članovi Koordinacionog odbora “Građanske inicijative 21. maj”, Ljubomir Filipović, Rade Bojović, Izudin Gušmirović i Merdan Zejnelagić.

To se juče, ksko su ocijenili, moglo vidjeti i na proslavi tzv. praznika RS gdje policija karnevalski maršira i pjeva prijeteće nacionalsitičke poskočice.

“Ta kičerska predstava, uz prisustvo notornih ministara – mrzitelja iz Srbije, pojačanih sa patrijarhom Porfirijem, ogoljena je slika narastajućeg srpskog klero-šovinizma i iredentizma”, piše u saopštenju.

Iz GI 21. maj su ocijenili da, isto kao i prije 30 godina, kada je velikosrpski Beograd krenuo u razbijanje Jugoslavije i zločinački pohod na Hrvatsku i BiH, tako i danas ponovo slušamo istu patološku retoriku i iste agresorske poruke.

“Baš kao što i danas, kao i tada, svjedočimo ćutanju marionetske crnogorske Vlade koja se bavi bizarnim ekonomskim reformama ne bi li bolje prikrila svoje neočetničko i anticrnogorsko lice. Ali, i ova trivijalna Vlada koja ničice pada pred Vučićem i Porfirijem, baš kao i sva velikosrpska kamarila u okruženju, brzo će uviđeti da su i Bosna i Crna Gora tvrd orah za njihove ratnohuškačke igre, nacionalističke prijetnje i providne političke podvale”, zaključikli su iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rade
10.01.2022-21:47 21:47

I šta ćete vi stručnjaci da uradite po pitanju “nestanka BiH”? Hoćete li da napišete još jedno “oštro” saopštenje koje će biti preneto “integralno” ? A posle svi na svoje radne zadatke, u kauč pred TV.

Safet
11.01.2022-11:53 11:53

DODIK SUPLJE GLAVATOG  CETNIKA sve mirise na KARADZICA i njega u HAG  BOG VUCE kazna od BOGA!