Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Država je pretvorena u stranačke prćije, dok se društvo razara sa partijskim knjižicama koje su vrednije od znanja

Podsjećaju da je i Spajićeva vlada proizvod stranačke megalomanije i niza ličnih trgovina, tako da je sva priča o meritokratiji bila i ostala obična “prodaja magle” naivnoj javnosti.

Od proteklih izbora ni za milimetar se ništa nije promijenilo u pogledu karaktera političkih stranaka. Juriš na privilegije, osvajanje nezasluženih namještenja, traćenje javnih finansija, netransparentno poslovanje, ignorisanje izbornih reformi – samo potvrđuju zajednička obilježja parlamentarnih stranaka, saopšteno je iz GA 21.maj.

Podsjećaju da je i Spajićeva vlada proizvod stranačke megalomanije i niza ličnih trgovina, tako da je sva priča o meritokratiji bila i ostala obična “prodaja magle” naivnoj javnosti.

“Država je pretvorena u stranačke prćije, dok se društvo razara sa partijskim knjižicama koje su vrednije od znanja, truda i ličnog integriteta. To je uočljivo i ovih dana prilikom formiranja skupštinskih odbora, jer je ponovo prećutana potreba da se hitno obrazuje odbor za široku izbornu reformu. Nastavlja se zaštita partitokratskog poretka, sprječava profesionalizacija i uozbiljenje izbornog procesa, što uključuje i rješenja koja će eliminisati hiperprodukciju stranaka sa providnim ličnim kalkulacijama”, poručuju iz GI 21.maj.

Zato je, kako ističu , važno svakodnevno razobličavati crnogorsku političku klasu koja neće prestati da devastira državu dok se ne profesionalizuju izborne komisije, zabrane predizborne koalicije, poveća izborni cenzus, uredi tretman otvorenih lista i status nestranačkih predizbornih grupa i konačno reguliše pitanje potpisa podrške izbornim listama tako što će se onemogućiti predizborna krivotvorenja i falsifikati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve