Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Odlaganje popisa neozbiljno i neuvjerljivo

Podsjećaju da je popis u tolikoj mjeri delegitimisan da je krajnje neozbiljno razmišljati da se odlaganjem za mjesec dana može povratiti njegov legitimitet

U Građanskoj inicijativi 21. maj smatraju da je odlaganje popisa neozbiljno i neodgovorno, te poručuju da bojkot nema alternativu.

“Predloženo odlaganje popisa od strane mandatara buduće vlade je neozbiljno. Osim što je ovim priznao da je bojkot ispravan odgovor na sumnjivi i zakulisni popis, sve drugo je krajnje upitno. Prvo, odgovoran političar, znajući za javno argumentovane razloge neprihvatljivosti ovakvog popisa, ne donosi jednostranu odluku o novom roku za sprovođenje popisa”, kažu u GI 21. maj.

Podsjećaju da je popis u tolikoj mjeri delegitimisan da je krajnje neozbiljno razmišljati da se odlaganjem za mjesec dana može povratiti njegov legitimitet.

“Drugo, suprostavljenost između pristalica i protivnika popisa je takva da samo kompromis oko datuma održavanja popisa ima smisla, što istovremeno isključuje bilo kakvu jednostranu i unaprijed oročenu odluku. Zato Spajićevo licitiranje sa jednomjesečnim odlaganjem predstavlja jeftin politički trik. U tom smislu, ostaje da vidimo i da li će neko od političkih i nestranačkih protivnika potpisa odustati od svega što su govorili u javnosti, uključujući i spominjanje nekih drugih rokova. I dalje nije uvjerljivo da bojkot ima alternativu”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
25.10.2023-10:54 10:54

BOJKOT!!