Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Mladi da se uključe u politiki jer umjesto nas nam niko neće stvarati bolji život

Kovačević tvrdi da je nova vlast u međusobnim svađama, trzavicama, pri čemu svakodnevno plasira populističke floskule od koji nema nikakve vajde, osim što se može zaključiti da će biti novih zaduženja

Crnogorsko društvo je trenutno u nezavidnom položaju. Kao zajednica, nemamo adekvatne odgovore na mnoge stvari koje nam se svakodnevno događaju i procesi koji teku svojom dinamikom, bez adekvatnog oblikovanja od strane naučnih, kulturnih i drugih institucija i organa, ostaju otvoreni i nedovršeni, smatra Malik Kovačević, član Koordinacionog odbora GI 21. maj.

“Društvena zbilja je takva da građanke i građani sve lošije žive, posebno na sjeveru zemlje, no situacija nije mnogo bolja ni u drugim dijelovima. Političke promjene, od kojih su mnogi očekivali mnogo, nijesu donijele ništa novo i zato smo dobili umjesto smjene jedne nakaradne vlasti do 2020. samo njenu zamjenu”, kaže on.

Kovačević tvrdi da je nova vlast u međusobnim svađama, trzavicama, pri čemu svakodnevno plasira populističke floskule od koji nema nikakve vajde, osim što se može zaključiti da će biti novih zaduženja.

“Takva situacija može da stvori opštu tenziju u društv , jer razočaranost će u jednom trenutku prerasti u socijalne nemire. Zbog toga je veoma važno da se mlađi ljudi, koji imaju kredibiliteta, znanja i ideja uključe u društveno-politički život, koliko god im to izgledalo mučno, jer umjesto nas nam niko neće stvarati bolji život. Mogu ga samo uništavati, kao što to radi trenutna politička nomenklatura iz svih stranaka na javnoj sceni”, zaključio je Kovačevoć.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
24.02.2024-18:47 18:47

Svaka Vam cast. Respekt.