Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Evropa sad: Olivera Injac kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice

Predsjedništvo je, kako je saopšteno iz te partije, razmatralo više tačaka dnevnog reda uključujući izvještaj o rezultatu na predsjedničkim izborima i predlog za gradonačelnika glavnog grada

Na sjednici Predsjedništva pokreta “Evropa sad” je jednoglasno usvojen predlog da kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice bude Olivera Injac.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno iz te partije, razmatralo više tačaka dnevnog reda uključujući izvještaj o rezultatu na predsjedničkim izborima i predlog za gradonačelnika glavnog grada.

“Na sjednici je jednoglasno usvojen predlog da kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice bude Prof. dr Olivera Injac”, poručuju iz pokreta.

Nosilac liste na izborima u Podgorici bio je Jakov Milatović i on je bio kandidat za gradonačelnika, međutim, nakon predsjedničkih izbora on je izabran za šefa crnogorske države tako da Pokret Evropa sad mora da bira novog kandidata za gradonačelnika.

Biografija

Injac je diplomirala je 1999. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, a završila je postdiplomske studije 2005. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore. Magistrirala je na Fakultetu političkih nauka i doktorirala na temu „Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti“ 2011. godine.

Bila je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore od 2000. do 2007. godine, kao dio Službe javne bezbjednosti i Odjeljenja za analitiku, kao nezavisni savjetnik i analitičar.

Na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici zaposlena je od 2008. godine, kao profesor bezbjednosti.

Bivši premijer Zdravko Krivokapić imenovao je 27. novembra 2020. godine za kandidata za ministra odbrane u novom kabinetu, a položila je zakletvu 4. decembra 2020. godine. Sa pozicije ministarke odbrane smijenjena je februaru 2022. godine kada je Vladi izglasano nepovjerenje. Njen mandat obilježilo je niz kontorverznih poteza, a svakako je najčuveniji kada je angažovala helikopter Vojske Crne Gore za transport popova Crkve Srbije prilikom ustoličenja Joanikija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.04.2023-19:38 19:38

Da li funkcija gradonačelnika Podgorice sa sobom nosi i imunitet protiv vođenja krivičnih postupaka?…

Bellarina
07.04.2023-21:29 21:29

Preduhitriste me-ovo uporno ponavljam!! Da li je moguće? A jeste, očigledno! Isto ko što joj stoji gosište ‘76. Kako da ne, e pa ona je ‘70, ‘71

Rovca
07.04.2023-23:50 23:50

Intelektualna gospođa!