Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Eskobar: Milatović saglasan sa američkim stavom o vladi

''Predsjednik Milatović je imao važne i produktivne sastanke sa savjetnikom Šoleom, državnim sekretarom i predstavnicima Bijele kuće. Sjedinjene Države su bile vrlo jasne da želimo da vladu čine isključivo partije usredređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele naš stav u vezi sa Rusijom'', rekao je Eskobar

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar saopštio je za Glas Amerike, da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saglasan sa američkim stavom o vladi Crne Gore.

Ovaj američki diplomata u Njujorku boravi povodom zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija gdje je razgovarao i planira susrete sa liderima država Zapadnog Balkana.

Napomenuo je i da su američke diplomate kod crnogorske delegacije, konkretno predsjednika Milatovića, uvidjele razumijevanje u vezi sa potrebom da proevropske stranke formiraju Vladu.

“Predsjednik Milatović je imao važne i produktivne sastanke sa savjetnikom Šoleom, državnim sekretarom i predstavnicima Bijele kuće. Sjedinjene Države su bile vrlo jasne da želimo da vladu čine isključivo partije usredređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele naš stav u vezi sa Rusijom. Mislim da smo bili vrlo jasni u vezi sa tim i on je signalizirao da se saglasio sa tim. Želimo da se formira vlada i okupe stranke. On, kao šef države, ima veoma važnu ulogu da ljudima prenese pravu poruku. Tako da smo uvjereni da je razumio ono što smo mu prenijeli”, precizirao je Eskobar.

Portal Aktuelno već duže vremena piše o miješanju Beograda u formiranje vlade na čelu sa Milojkom Spajićem, kao i ulozi američke diplomatije uključujući i Eskobara, u podšci srpskom autokrati Aleksandru Vučiću. Ova izjava Eskobadara međutim, potvrđuje tezu da je Vašington po svemu sudeći odlučio da pošalje poruku Vučiću da se ne miješa u formiranje crnogorske vlade. 

Eskobar je i prije nekoliko dana takođe skrenuo pažnju da treba izbjeći da se u crnogorsku vladu uvede anti-NATO i anti-zapadna stranka, aludirajući na koaliciju ZBCG blisku Beogradu i Moskvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.09.2023-08:39 08:39

Slučajni na sve pristaje kad se sretne licem u lice ali čim leđa okrene sagovorniku odma okrene list. Onamo je kao za evropsku vladu, a ovamo tajno kontrolišući dio poslanika PESa minira istu tu nakanu. Mandatar bi trebao javno obznaniti ko je taj što koči formiranje evropske vlade ali je i on kompromitovan raznim lagarijama tako da bi bio uvjerljiv ka i ono čobanče koje je vikalo Vuk vuk vuk. Nije Srbija mačji kašalj, a ima i iskustvo od jednog vijeka kako treba upravljati Crnom Gorom i njenim građanima. Neće vam proći ,,No pasaran”.

RIR
21.09.2023-09:04 09:04

…vidjecemo kad dođe Jakov kuci ,dali je promijenio stav/kako kaze svima je poznat/da ZBCG treba u Vladi. Nedorastao politicar ,koji zbog brata i poznatog stava “Momu malom” Srbija je” vise od susjeda”
Pi -mlad čovijek ,kao živio na zapad ,vuce CG nazad u propast ,treba gosp.Eskobar da mu “u oči” kaže da bi shvatio …

xxy
21.09.2023-12:01 12:01

Pa zar niste govorili da se Vucic mjesa u unutrasnje stvari Crne Gore ovdje je na video snimku Eskobar!?!?

I on cak podrzva Crnu Goru za ulazak u EU , pitali se tu sto EU ko ce uci u tu Uniju ili i za to treba pitati SAD-e .