Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Od Štajnmajera čuli riječi priznanja za dosadašnji rad, ali i šta su očekivanja od nove vlasti

"Mislim da je razgovor na najvišim političkim adresama u Berlinu od izuzetnog značaja za Crnu Goru", kaže Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon završene radne posjete Njemačkoj kazao je da je dijalog sa tom zemljom značajan za svaku zemlju u svijetu i posebno u ovom trenutku.

“Mislim da je razgovor na najvišim političkim adresama u Berlinu od izuzetnog značaja za Crnu Goru”, kaže Đukanović.

Đukanović se u Njemačkoj sastao sa predsjednikom SR Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, predsjednikom Bundestaga Volfgangom Šojbleom i ministrom vanjskih poslova Hajkom Masom i sa dvije značajne grupe poslanika u Bundestagu.

“U svim tim razgovorima čuli smo riječi priznanja za ono što je CG do sada uradila na planu demokratskog razvoja. Takođe na planu usvajanja evropskih standarda i napredak ka članstvu u EU”, kaže Đukanović.

Dodaje da unutrašnje političke teme su bile dominantne, i pokazano je veliko interesovanje za post-izborni politički proces u CG, kao i za regionalnu stabilnost.

“Želim da posebno istaknem razgovor sa predsjednikom Štajnmajerom. To je bio razgovor prepun priznanja za ulogu koju je CG igrala i igra na Zapdnom Blaknanu, promotera evropskih vrijednosti u našem regionu. Takođe riječi priznanja za postupanje i dosadašnje i nove vlasti u periodu nakon izbora, za to što je dosadašnja vlast priznala rezultate izbora i najavila svoje aktivno učešće u parlamentu ali isto tako riječi očekivanja od nove vlasti da će nakon izjava koje su dali svojim djelima potvrditi da žele da nastave nešto što je CG do sada ostvarila”, kazao je Đukanović.

Pogledajte njegovu kompletnu izjavu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve