Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DRŽAVA KAO ŽRTVA PROPALE TRAMPOVE POLITIKE Crnu Goru bacili na oltar ruskih i velikosrpskih interesa

Osim što su omogućili upliv ruskog faktora u regionu, Trampova administracija i njegov diplomatski tim koji je u Podgorici predvodila Džudi Rajzing Rajnke, debelo su zaslužni za ustoličenje svetosavske klerofašističke pro-ruske vlade u Crnoj Gori, a kako saznaje portal Aktuelno, diretkno su odgovorni za  pojedina kadrovska rješenja!

Ekstravagantni multimilioner i rijaliti zvijezda koja je četiri godine izuzetno neuspješno obavljala funkciju predsjednika SAD, Donald Tramp, svojim spoljnopolitičkim djelovanjem izazvao je pometnju na globalnoj sceni i oživljavanjem retrogradne klerikalne desnice napravio veliku štetu demokratiji koju baštine zemlje zapadnog svijeta.

Tramp je bio na dobrom putu da sruši temelje zapadne demokratije i na velika vrata uvede desničarske trendove u svijetu, ali  na svu sreću Amerika koja ima jako razvijene i izuzetno postojane mehanizme za zaštitu demokratskih načela, uspjela je da se izbori sa destruktivnim multimilionerom koji je državu vodio kao privatno preduzeće sa primjesama rijaliti programa.

U čitavoj toj plejadi destruktvnih poteza, čini se da je kao i obično najgore prošao region Zapadnog Blakana gdje je bivši predsjendik SAD dao presudni doprinos vaskrsenju velikodržavničkih projekata, prije svega srpskog.

Džudi i Amfilohije: Poruke direktno prenošene u Vašington?

Čitav zapadni, progresivni dio svijeta, polako ali sigurno još odavno se ogradio od akcija političkog kauboja koji je u crnogorskoj javnosti postao poznat kao ”Njujorški litijaš” (po gradu u kojem je rođen), ali Crna Gora i dalje grca u političko-društvenoj agoniji koja je direktna posljedica njegove politike.

Trampova administracija i povampirenje klerofašizma

Svojom indolentnom i čini se krajnje autističnom spoljnom politikom Tramp i njegova administracija su dozvolili ogroman upliv ruskog faktora u region, što je izazvalo povampirenje razuzdanih klerofašističkih krugova koji su preuzeli vlast u Crnoj Gori.

Osim što su omogućili upliv ruskog faktora u regionu, Trampova administracija i njegov diplomatski tim koji je u Podgorici predvodila Džudi Rajzing Rajnke, debelo su zaslužni za ustoličenje svetosavske klerofašističke pro-ruske vlade u Crnoj Gori, a kako saznaje portal Aktuelno, diretkno su odgovorni za  pojedina kadrovska rješenja!

Dejan Vukšić: SAD skupo platila njegovo imenovanje na čelo ANB-a

U cetnru pažnje domaće i regionalane javnosti ovih dana je fašisoidni aparatčik Vladimir Leposavić, kadar prvog pendreka Crne Gore Dritana Abazovića, koji u izdajničko teokratskoj vladi osim funkcije ministra pravde, obavlja i dužnost reltativizatora zločina. Kako saznaje portal Aktuelno upravo je Leposavić bio jedan od favorita bivše američke administracije koji je u vladu doveden po njihovoj preporuci.

”Supruga Vladimira Leposavića radi u Pentagonu i po ‘preporuci’, ili čitajte nalogu bivše američke administracije koja je srljala na spoljnopolitičkom planu, on je postavljen na mjesto ministra pravde”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Naši sagovornici navode da su i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić i ministarka odbrane Olivera Injac takođe dovedeni po ”preporuci” bivše američke administracije.

Vladimir Leposavić: Ministar-nacista doveden po preporuci bivše američke administracije

”Đed Dejana Vukšića po majčinoj liniji bio je saradnik CIA-e, zato je i imao naklonost američke administracije. Za Vukšića se takođe spekuliše da je osim ruskih zastupao i američke kompanije, a to je za vrijeme Trampove administracije bilo takoreći ‘jedno te isto’ zbog veoma bliskih veza bivšeg američkog predsjednika sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom”, rekli su naši izvori.

Ništa bez ”Trampove domaćice”

Kako su rekli naši dobro upućeni izvori, ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, osim što je pod uticajem političke klime koja je vladala u Trampovoj administraciji, forsirala promjenu vlasti u Crnoj Gori, aktivno je učestvovala u preporučivanju kadrova za novu vladu.

Rajnke je direktno učestovala u namještenju gore navedenih kadrova, a na njene odluke presudno su uticali ”savjetnici” iz NVO i medijskog sektora.

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović

Ovom prilikom treba podsjetiti da je o vezama američke ambasade i koncerna Vijesti pisao istraživački novinar i publicista Šeki Radončić, koji je jasno “dijagnostifikovao” iz kojih izvora ambasada SAD dobija informacije o političko-društvenim prilikama u Crnoj Gori.

Izvjesni Saša Brajović, savjetnik za medije u ambasadi SAD u Podgorici, veoma je blizak koncernu Vijesti, o čemu smo već pisali. Kako je Radončić naglasio u svojoj knjizi Anatomija jedne hajke, Slavica Brajović, novinarka RSE, supruga Saše Brajovića “je bivša upošljenica suvlasnika Vijesti Miodraga Miška Perovića” koja je radila u koncernu Daily press, a “podgorička redakcija Radija Slobodna Evropa (RSE) obična je ekspozitura suvlasnika Vijesti medijskog tajkuna Perovića“.

Osim toga Rajnke je imala bliske veze sa pojedinim upošljenicima u ”Vijestima” i propalom nedjeljniku ”Monitor”, o čemu smo takođe pisali.

S obzirom da su Rajnke, a preko nje i Vašngton, informacije o situaciji u Crnoj Gori dominantno dobijali od proruskog koncerna Daily press, i od pokojnog lidera svetosavske opozicije Amfilohija Radovića, nije ni čudo što je bivša američka administracija favorizovala klerofašističku pro-rusku vladu i njene kadrove.

Naknadna pamet

Međutim, brzo se pokazalo da su ovakve odluke bivše administracije veoma pogubne ne samo po Crnu Goru, već i po NATO i SAD.

Milka Tadić Mijović – jedan od ”pouzdanih” izvora informacija američke ambasadorke

Sada je jasno da je ova vlada samo ekspozitura rusko-srpskih velikodržavnih interesa, a nakon skandala sa odavanjem identiteta agenata CIA-e i sramnog negiranja genocida u Srebrenici, a sve to od strane ”igrača” koji su dovedeni uz preporuku američke ambasade u Podgorici, greške bivše administracije SAD, kada je u pitanju Crna Gora, su jasno vidljive.

Američka ambasada oglasila se nakon Leposavićevog negiranja genocida u Srebrenici i tražila od Vlade da to osudi.

Stoga se da zaključiti da je naknadna pamet zadesila američku ambasadu u Podgorici koja tek sad postaje svjesna u kakvom je klerofašističkom rusko-srpskom projektu učestvovala.

Takođe, izvjesno je da postaju svjesni svoje indolentnosti koja je dovela do nesmetane klerikalizacije i ”rusifikacije” države koja je nekad bila lider u euroatlantskim integracijama.

To međutim neće biti dovoljno da Rajnke spasi od brzog opoziva, koji će, kako saznaje portal Aktuelno, uskoro uslijediti, a o čemu ćemo pisati u jednom od narednih tekstova.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
29.03.2021-13:17 13:17

Jedino mozemo protestom ispred Ambasade SAD u Podgorici – EVROPE i Crnogorske u SAD sa jasnom parolom Džudi Rajzing Rajnke !

Apel
29.03.2021-14:30 14:30

Dokle god us ambasadori kao Džudi R. RAJNKE populista fašista Trampaške skalamerije i populisti šovinisti rasisti britanske ambasadorke Maddock, takođe Njemačke fašisoidni Veber u Crnoj Gori. ČETNIČKO svetosavsko fašisoidna vlada će krčmit po Crnoj Gori.

Trebjesa
29.03.2021-16:01 16:01

Veliki je gušt čitati i gledati kako sa korbačem za pse , kako veli M.Vešović, nemilosrdno bičujete ove hulje iz koncerna Vesti koji su glavni igrači Moskve i Beograda.

Aslan Bileca
29.03.2021-16:24 16:24

Šeki što bi mi bez tebe? Ove informacije koje iznosiš vrijede mnogo brate

Supersonic
29.03.2021-16:49 16:49

Odlicna analiza! Rajnke je uspjela da upadne u zamku lazi Vijesti na potezu Slavica Brajovic, Sasa Brajovic, Milka Tadic. Sad kad vide fasizam koji se za 100 dana prosuo u Vladi, pitanja prenaduvane retorike oko korupcije padaju u drugi plan, jer se osnovne gradjanske slobode guse. Vrlo je izvjesno da ce Rajnke spakovati kofere vec u septembru, ali je mnogo bitnije da ode Metju Palmer zamenik pomoćnika američkog državnog (bivseg) sekretara koji je bio glavni za zaprzenu corbu sa svetosavcima koji su po Cikagu jasno lobirali za Trampa.

Sara
29.03.2021-17:52 17:52
Reply to  Supersonic

Dzudi treba da ispari sto prije..svi ispred ambasade..da kupi prnje..sramje bilo ..zloupotrijebila drzavu CG..u interes tudjih..!

Go…Home–Dzudi !!!!!!!!!!!!!!!!

Mungos
29.03.2021-22:05 22:05

Svaka cast na tekstu

Milan
29.03.2021-22:46 22:46

Aktuelno svaka cast. Da nije vas i CDM zivjeli bu u mraku. Nadam se da cete biti vise gledani medij

junior
29.03.2021-23:50 23:50

komentari koji slijede tekst su izražaj veoma obrzovanih ljudi, rijetko se mogu izdvojiti na drugim portalima, to samo govori da portal Aktuelno ima budućnst jer zavređuje pažnju…

MILO NATO
30.03.2021-00:29 00:29

Bog je veliki i Sveti Vasilije pa sve vide, ovaj je bio prva zrtva te trampe iliti kompezacije! pa su onda tu karmu osjetili malo ozbiljnije oni trojica koji su najvise upiraqli protiv CG u ime boga!! nadam se da nije konacan taj broj i da ce se nastavit redom po zaslugama i pravdi!!!

MILO NATO
30.03.2021-00:31 00:31

tramp je omogucio ruski upliv u Ameriku a ne da ne dozvoli u CG!! nesoj!!