Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dritan Abazović je licemjer, kolaboracionista i devastator Crne Gore

Nadam se i očekujem da će naredni lokalni izbori smjestiti URA-u i njenog šefa na bunjište onog ružnog i tegobnog dijela najnovije političke istorije Crne Gore. Abazović i njegovi koalicioni partneri su sve uradili da zaustave evropsku agendu odnosno put Crne Gore u Evropu i reforme u našem društvu.

Za aktuelno.me

Piše: Novak Adžić

Crna Gora nagledala se u svojoj prošlosti brojnih šarlatana, licemjera, marioneta, kolaboracionista i kvislinga, koji su za šaku vlasti, slavoljublja, srebrenjaka, dinara, rubalja ili franaka, ličnog profita i interesa, prodavali i iznevjeravali Crnu Goru i njenu slobodu, državnost, identitet, njene vitalne nacionalne, društvene, ekonomske, kulturne, odnosno, fundamentalne  interese njenih građana, odnosno, stanovnika.

Od tih i takvih Crna Gora je doživljavala u svojoj istoriji razne udare, devastacije, destrukcije i opstrukcije, te svakojaka politička i druga zla i nedaće. Ali uvijek je Crna Gora, uprkos brojnim izazovima i iskušenjima, lomovima, na koncu, pobjeđivala te i takve nedobronamjerne pojedince, grupe i političke i druge strukture i nomenklature, koje su radile protiv nje, a za interese drugih vlada i država, i njihovih agentura, kojima nije bilo po volji postojanje suverene i samostalne države Crne Gore.

I danas će očekujem i normalno je da bude tako, da će Crna Gora pobijediti one koji djeluju sistematski i sinhronizovano,  objektivno i subjektivno, namjerno, protiv nje i njene državne slobode. U prvom redu tu mislim na aktuelnog odlazećeg premijera Dritana Abazovića i njegovu partiju URA koja se odavno udružila i zaigrala u vrzino kolo protiv Crne Gore, njenog sekularnog ustavnog uređenja i multietničkog društva u Crnoj Gori, prihvatajući i pristajući dragovoljno da djeluje kolaboracionistički u interesu velikosrpskih kleronacionalističkih negatora i asimilatora crnogorske nacije i učestvujući u pljački crnogorske istorije i njene kulturne baštine sakralnog karaktera.

Lider URA-e Abazović počinio je veleizdajnički akt, zaključujući neustavno i nezakonito u ime Vlade Crne Gore, bestidan ugovor sa crkvom Srbije, kojim se udario pečat opskurnom krivotvorenju naše prošlosti i počinila i prihvatila ķrađa crnogorskog narodnog, državnog i kulturnog nasljeđa Crne Gore od strane uzurpatorske i okupacione ustanove i organizacije druge države.

Da ništa drugo do to štetno i jako loše po Crnu Goru, Abazović i njegova partija nijesu uradili, a jesu nebrojeno toga, otkad vrše vlast sa klero-nacionalistima, na državnom nivou i u nekoliko opština, zaslužili su da budu kažnjeni na predstojećim izborima tako što ne bi trebali više da dođu u situaciju da budu “jezičak na vagi” koji presuđuje u pogledu formiranja vlasti.

Nadam se i očekujem da će naredni lokalni izbori smjestiti URA-u i njenog šefa na bunjište onog ružnog i tegobnog dijela najnovije političke istorije Crne Gore. Abazović i njegovi koalicioni partneri su sve uradili da zaustave evropsku agendu odnosno put Crne Gore u Evropu i reforme u našem društvu.

Sjetimo se samo da poslanici Dritanove URE nijesu glasali za članstvo Crne Gore u NATO-u 2017. godine. Sjetimo se samo koliko je URA doprinijela od druge polovine 2020. godine, otkad vrši vlast, ekonomsko-socijalnoj devastaciji Crne Gore i njenog privrednog sistema i zaustavljanja njenog razvoja. Pa, oni otkad vrše vlast nijesu uspjeli izgraditi nijedan kokošinjac, a kamoli otvoriti novu fabriku koja bi uspješno poslovala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve