Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Vjerujem u uspješan samostalan nastup CEP-a u budvanskoj opštini

Predsjednik CEP-a Novak Adžić je kazao da su u finalnoj fazi prikupljanja potpisa podrške i da su u procesu sastavljanja izborne odborničke liste

Predsjednik CEP-a Novak Adžić je kazao da su u finalnoj fazi prikupljanja potpisa podrške i da su u procesu sastavljanja izborne odborničke liste.

„Donijeli smo odluku da na državnom nivou kad bude izbora idemo samostalno i da smo za postizborne koalicije sa nama srodnim partijama. Ali kada se tiče lokalnih izbora, zavisno od okolnosti i specifičnih uslova, koji vladaju u Budvi, mi nijesmo isključili mogućnost da na izborima u pojedinim opštinama, poput Budve, učestvujemo i možda budemo u principijelnim predizbornim koalicijama sa nama programski bliskim drzavotvornim strankama“, rekao je Adžić.

Kaže da ta opcija ostaje otvorena za eventualne pregovore i oko moguće predizborne koalicije u Budvi sa suverenističkim partijama koje su manje snage.

„Naravno o svemu tome odlučiće blagovremeno i politički pragmatično naši stranački organi. Uskoro će u tom pogledu biti sve jasno. Vjerujemo u uspješan samostalan nastup CEP a u budvanskoj opštini, a o drugim solucijama na vakat ćemo donijeti odluku zavisno od real-političkih uslova na području budvanske opštine“, rekao je Adžić.

Vladislav Vanja Popović, potpredśednik CEP-a je podsjetio da je Budva najstariji grad na cijelom Jadranu i da je pominje je Sofokle u „Fragmnentima iz Tebe“ prije ravno 2500 godine.

„I umjesto da se diči slavnom tradicijom Budva je postala drugi Medeljin a narko klanovi postavljaju čak i gradonačelnika. CEP će ih sa svima kojima je stalo do ovoga grada, a vjerujem da ih nije malo, samo potisnuti, vratiti Budvu u red civilizovanih gradova, otvoriti Sveti Stefan i Miločer, završiti nezavršene investicije uz pomoć kvalitetnih partnera, a ne kao što to sadašnja i bivša vlast rade, uz pomoć lažnih vlasnika i stranih perača novca“, istakao je Popović.

Potpredśednik CEP-a Stevo Vučinić je kazao kako će crnogorska i evropska partija imati istorijsku ulogu u crnogorskoj povijesnici XXI vijeka kao što je Liberalni savez, koncem XX vijeka.

„Budva, nekadašnji glavni grad dukljanske županije, kako je pop Dukljanin naziva, Budva s Kučevom, odnosno Čevom i Katunskom Nahijom. Neka Vam je srećan današnji dan na koji ste odlučili da stameno stanete u odbranu vrijednosti koje su nas činile i čine jednim narodom – Crnogorcima, a grad Budvu, kako je to bilo još od vremena ranosrednjovjekovne Duklje – crnogorskim gradom“, poručio je Vučinić.

Potpredśednik prof dr. Svetozar Savić je pozvao građane Budve da kao slobodni građani, uzmu zakonsku mogućnost u svoje ruke, a koju im daje država – slobodu izbora i glasanje – i smijene sadašnju i sve naredne vlasti koje dolaze i ne ispunjavaju svoje obaveze.

„Dragi Kašćelani, Nalužani, Golubovići, Reževići, Brda i svi ostali s kraja na kraj opčine budvljanske. Izlazimo zajedno sa vama da vratimo red i dostojanstvo našoj Opštini i Domovimi, da vratimo sada i ovđe evropski turizam, da opet kod nas zamiriše turistička Evropa, i da nas ponovo turizam vrati međe najrazvijenije opštine na Jadranu i povede našu Crni Goru tim putem. Uvjeren sa da to mi možemo i hoćemo, sada je pravi čas i kocka je na nama. Živjeli i da slavimo 26 maja“, poručio je član Predśedništva Rade Ratković.

Predśednik DANU Blagota Eraković u svom obraćanju je istakao da se u imenu CEP-a nalazi sve ono čemu teži 80 posto građana Crne Gore.

„Da je država crnogorska i članica Evropske unije“, podvukao je Eraković.

Milorad Pustahija, pisac i publicista je podsjetio da su Paštrovići drevno pleme koje je imalo povlastice još od Vizantinskih Komnina koje je potpisao i car Dušan.

„Ugovorom su ušli u Veneciju i imali svoj sud Bankadu i poreske olakšice za trgovinu na venecijanskom Punto di Skjavi i u Istambulu. Danas i Paštrovići i Budva u kulturnom, društvenom i političkom smislu liče na Malu Krsnu, Guču i Svilajnac. Uz vas sam samo zbog mojih prijatelja i saboraca sa Belvedera i proklamacija sa Osnivačke skupštine, gdje sam takođe bio gost“, rekao je Pustahija.

Kazao je kako nadam se da će istrajati u tome i iskreno sarađivati sa ostalim suverenističkim strankama.

„Znam, to je težak put. Epitaf na grobu Petra Kočića najbolje govori o tome: „Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, hrabar je i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas““, poručio je Pustahija.

Član predśedništva Nebojša Marković je istakao kako mu je posebno drago što se ovaj promotivni skup održava u Petrovcu koji se, napominje on, ubraja u najstarije naseobine na našoj jadranskoj obali još od rimskih vremena i koji se pod imenom Lastva spominje još u 12. vijeku u Ljetopisu popa Dukljanina.

„Nalazimo se u mjestu za čiju slobodu u Drugom svjetskom ratu slobodu ovoga kraja položi žđivot više od 140 paštrovskih rodoljuba. Varoš i kraj koji je iznjedrio jednoga Stefana Mitrova Ljubišu, jednoga Visariona Ljubišu, čuvenoga Sava Vukovića, čuvenu Vukicu Mitrović-Šunju, jednoga Stefana Mitrovića, Marka Gregovića, Stevana Luketića, ne treba da se brine za svoju budućnost“, istakao je Marković.

Član predśedništva Dragan Ražnatović je kazao da je posebno zadovoljstvo biti član CEP-a iz razloga što je to prava patriotska crnogorska i proevropska partija.

„Ne želim da zvučim kao motivacioni govornik, ali zbilja, ukoliko mi je data čast da danas i ja nešto kažem, ja bih se posebno obratila mladim ljudima, apstinentima u političkom smislu, jer sam i ja to bila. Apsolutno razumijem da smo u nezgodnom položaju, iznevjereni od strane mnogih koji su obećali ljepšu, zdraviju i stabilniju budućnost, a sada nemaju priliku da se pozovu na te rezultate i i obećanja, a dato im je vrijeme. Ali mladi imaju potrebe i viđenja koja često nijesu adekvatno zastupljena u političkim odlukama“, poručila je članica predśedništva CEP-a Ivona Petrović.

Samo našim aktivnim učešćem, ističe ona, direktno možemo izraziti stavove i interese, a time i direktno uticati na budućnost i realnost nas i našeg poroda.

„Nedopustiva je politička apatija mladih“, kategorična je Petrović.

Član Glavnog odbora Aleksandar Kapisoda je upitao prisutne jesu li spremni da se pridružite ovoj borbi?

„Da radite rame uz rame sa mnom i posvetite svaki trenutak za obnovu našeg grada? Da podržite ovu transformaciju ne samo riječima, već i djelima? Ne dozvolite da nas obeshrabre oni koji sumnjaju, oni koji bi radije vidjeli Budvu u stagnaciji i nacionalizmu. Vaš glas 26. maja određuje svijetlu budućnost za sve nas śutra“, zaključio je Kapisoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CrnogorskaBoka
14.04.2024-15:08 15:08

U Kotoru su izbori u Oktobru,
očekujemo osnivanje opštinskog
odbora CEP-a.
Očekujemo vas !