Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Sramotno unižavanje rada srednje medicinskog kadra od strane odbornika i doktora Varajića

Ali to ne vidi dotični gospodin, jer, prema njihovim riječima, za njegova primanja, inflacija i nije nešto posebno velika

Tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, crnogorska javnost je imala priliku da čuje razmišljanje odbornika u SO Nikšić, inače doktora u JU Osnovna bolnica Nikšić dr Mirka Varajića, koji objasni građanima, a posebno srednje medicinskom kadru zašto im ne treba povećati platu, poručuju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

“I u maniru “ja sam svijet” dr Varajić poruči da je dovoljno što on prima oko 3.000 eura mjesečno, da medicinsko osoblje treba da bude zadovoljno sa sadašnjom platom”, naveli su iz DPS Nikšić u saopštenju za medije.

A onda, kako kažu, u dobrom starom maniru osvrnu se na to kako se niko nije bunio do 30. avgusta 2020. godine, a sada “svi nešto traže”.

“A zaboravlja odbornik Varajić da je inflacija u posljednje tri godine potrla svako povećanje i da građani danas za svoju “uvećanu” platu mogu kupiti mnogo manje nego za plate koje su važile do 30. avgusta”, dodaju iz nikšićkog DPS-a.

Ali to ne vidi dotični gospodin, jer, prema njihovim riječima, za njegova primanja, inflacija i nije nešto posebno velika.

“Posebno treba cijeniti ovakav odnos jednog doktora prema svojim saradnicima i kolegama ljekar, humanista Varajić iščuđava se kako su to sad kolege nezadovoljne, kad su kako reče “svi porasli”. Samo ne reče dotični da cijene iz dana u dan rastu, da u bolnicama nema osnovnog materijala za rad, da građani kupuju ljekove koje ranije nijesu, da se u zdravstvenim ustanovama besomučno zapošljava nemedicinski kadar itd”, naveli su iz DPS Nikšić.

Navode da al’ erudita Varajić kroz izraženu dedukciju i kontemplaciju donosi zaključak da srednji medicinski kadar treba da se zadovolji sadašnjim platama, ali i da, navode, “živi u narednom periodu od predizbornih obećanja”.

“Pobogu, zašto da ne!? Probajte možda i može!? Ipak je ovo neka nova Crna Gora”, zaključuju iz DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve