Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Pokušaji opravdanja izjave Janka Jelića su smiješni, jedina mjera jesu ostavke

''Pitamo se samo otkud ljudska i moralna snaga izgovoriti da je priča o nasilju nad ženama stvar estetike. Koliko mali moraš biti da ovu sramotu smjestiš u kontekst pitanja estetike'', dodali su

Mrak sa nikšićkih ulica, uselio se i u Nikšićko pozorište, u kojem očigledno ne vide stvarnost, pa, ne stideći se, iznalaze opravdanja za skandaloznu izjavu umjetničkog direktora Janka Jelića, koji je kazao da je nasilje nad ženama izlizana tema, te da su žene te koje diskriminišu, kazali su iz opštinskog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću.

Kako su kazali, nisu samo oni ti koji su pokušali da “bace prašinu u oči “građankama i građanima, već je prema njihovom mišljenju to učinio i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kvalifikujući Jelićev – sramotni istup – kao problem u komunikaciji, te zahvaljujući mu se što je otvorio polemiku po ovom pitanju.

”Pitamo se samo otkud ljudska i moralna snaga izgovoriti da je priča o nasilju nad ženama stvar estetike. Koliko mali moraš biti da ovu sramotu smjestiš u kontekst pitanja estetike”, dodali su.

Kako navode, ostaje pitanje da li se Kovačević izruguje sa cjelokupnom crnogorskom javnošću ili sa samim sobom.

”I dok rukovodstvo Nikšičkog pozorišta zabranjuje predstave koje govore o važnim društvenim problemima i služe za podizanje svijesti, u Nikšiću mjesta ima za svetosavske pirove. I mada Jelić sigurno ne bi potrčao da kupi kartu za “IzloŽene”, uvjereni smo da je spreman da stane u red za kartu za koncert Danice Crnogorčević, kojoj Sportski centar Nikšić otvara svoja vrata, vjerovatno da je nagradi za skrnavljenje crnogorske himne i unižavanje državnih simbola Crne Gore”, piše u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz te partije smatraju da ovaj, kako ga nazivaju, skandal, zahtijeva hitnu ostavku, ne samo Jelića, već i direktora Krulanovića i naravno glavnog “skandal majstora” Marka Kovačevića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.04.2024-11:09 11:09

Sudstvo cuti..Oni stite Litijase-kriminalce..DF..cetnike..Nasa drzava se nalazi u opasnosti…Niksic..nikad nije imao ovakvu suludnu-primitivnu-fasisticku -cetnicku-kriminalnu vladu..na celo Cetnika..Df..Njima je sve nadolje..prst..i ona stvar..ljudcke mizerije..