Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Amfilohijev put od Svetog Petra do Gospoda

Ono što DPS “napada” to je pokušaj stvaranja teokratske države u kojoj bi Crkva bila iznad zakonodavne, sudske i izvršne vlasti

„Najnoviji neuspjeli pokušaj zamjene teza od strane mitropolita Amfilohija je još jedno politikanstvo u nizu. Niko ne napada ni Crkvu ni njega zbog onog što SPC treba da bude i onoga što jeste služba sveštenog lica. Uzgred, i sam Mitropolit se u javnosti hvalio prosperitetom crkve u Crnoj Gori u novoj crnogorskoj istoriji u kojoj dominantnu ulogu u vlasti ima naša partija. Koliko je novih crkvi i manastira izgrađeno u tom periodu, što se sad ne hvali?!“, navedeno je iz DPS-a.

DPS

Ono što DPS “napada” to je pokušaj stvaranja teokratske države u kojoj bi Crkva bila iznad zakonodavne, sudske i izvršne vlasti.

„Pošto takve pretenzije neprestano pokazuje: i kad želi da bez izbornog legitimiteta kreira zakone, i kad bi da gradi bez dozvole, i kad saopštava političke stavove, i kad sveštenici učestvuju u pobunama protiv legitimno izabrane vlasti, i kad poteze Vlade ocjenjuju kao izdajničke, i poziva na njeno rušenje…“, saopšteno je.

Povodom Amfilohijevih optužbi o tome da je DPS nekom “objavio rat”, to je njegova ‘bogougodna ‘ retorika koja nas ne iznenađuje, mada je u najmanju ruku neprimjerena jednom tako visokom božijem izaslaniku, kakvim se se predstavlja.

„Ne čudi nas njegova ratna terminologija, zna se da je ona Mitropolitu bliska. Ali da se neko ko stoluje na mjestu Svetog Petra Cetinjskog, kako voli da naglasi, i sa samim Gospodom Bogom poistovjećuje, i priziva ga u odbranu neodbranjivog, tj. političkog strančarenja i njega i najbližih mu saradnika, pa mnogo je i ako je od Amfilohija. Što bi on rekao – kako se Boga ne boji“, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve