Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Država mora voditi računa o pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici

''Sedmi oktobar je podsjećanje na slavnu Tuđemilsku bitku iz 1042. godine kada je naša malobrojna vojska pobijedila neuporedivo jaču – vizantijsku. Ovo nije jedini datum kojim se Vojska Crne Gore ponosi jer je hrabrost naših vojnika ovjenčana i na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučjem dolu, Carevom lazu, Fundini, u Prvom i Drugom svjetskom ratu i na brojnim drugim bojištima''

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore Zoranu Lazareviću i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske.

“Sedmi oktobar je podsjećanje na slavnu Tuđemilsku bitku iz 1042. godine kada je naša malobrojna vojska pobijedila neuporedivo jaču – vizantijsku. Ovo nije jedini datum kojim se Vojska Crne Gore ponosi jer je hrabrost naših vojnika ovjenčana i na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučjem dolu, Carevom lazu, Fundini, u Prvom i Drugom svjetskom ratu i na brojnim drugim bojištima.

Iako se nalazimo na raskrsnici puteva, interesa i ideologija, duboko vjerujem da se na ovim prostorima više nikada neće desiti rat i da će pripadnice i pripadnici Vojske raditi na održavanju mira i stabilnosti u našoj zemlji.

Pred njima je velika obaveza jer oni predstavljaju simbol patriotizma i sigurna sam da su u svakom trenutku spremni da životom brane našu domovinu. Za to zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost građana i države.

Danas, kada je Crna Gora punopravna članica NATO saveza, pripadnice i pripadnici naše Vojske učestvuju u mirovnim misijama širom svijeta i daju doprinos stvaranju bezbjednijeg poretka i promovisanju demokratije i vladavine prava.

Ne treba zaboraviti ni njihov nesebičan rad u akcijama zaštite građanki, građana i imovine od vremenskih i drugih nepogoda, kada su pokazali da su spremni i obučeni da i u najtežim situacijama reaguju brzo i efikasno.

Iz tih razloga, država mora voditi računa o pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici i za to će uvijek imati punu podršku Skupštine Crne Gore”, navela je Đurović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve